Otec přejel syna (2) sekačkou, amputoval mu obě nohy a ruku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Otec přejel syna (2) sekačkou, amputoval mu obě nohy a ruku

Chlapec vběhl pod sekačku, ruku mu lékaři už nezachránili.
Chlapec vběhl pod sekačku, ruku mu lékaři už nezachránili.

5:00 (rc) – Až do smrti si bude vyčítat svůj středeční nápad posekat u rodinného domku trávu muž (32) ze Zábeštní Lhoty na Přerovsku. Jeho synovi (2), který mu vběhl pod sekačku, totiž žací lišta vážně zranila obě nohy a ruku. Podle záchranářů šlo téměř o amputace... Klučina bude mít doživotní následky.

„Chlapec měl velmi vážně poraněné jedno zápěstí a oba kotníky. Byl uveden do umělého spánku a letecky transportován,“ uvedl mluvčí olomoucké záchranky Jan Weinberg. Podle něho se jednalo o částečné až úplné amputa-ce. „Jedna noha byla poškozena až ve smyslu úplné amputace,“ dodal.

Plastičtí chirurgové a traumatologové Fakultní nemocnice v Olomouci pak dítě operovali patnáct hodin. Současně probíhalo několik velkých operací.„Podle lékařů bude levá noha v pořádku a je naděje, že se podaří zachránit i pravou vážně poraněnou v nártu. Pravá ruka byla poraněna devastujícím způsobem nad zápěstím a musela být v tomto místě amputována,“ uvedl zástupce nemocnice Jan Bednář.

Otce dítěte, který je za zranění zodpovědný, již vyšetřuje policie kvůli podezření z trestného činu ublížení na zdraví.

Ilustrační foto ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.