Paroubkova důvěra v troskách: Takhle ji získáš zpět | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Paroubkova důvěra v troskách: Takhle ji získáš zpět

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek (Aha! - Alexandr Malachovský)

5:00 (vak) – „Jednou jsi dole, jednou nahoře,“ zpívá se ve známé písni Jaroslava Ježka. Předseda ČSSD Jiří Paroubek musí doufat, že ta slova jsou pravdivá a není třeba, aby je kvůli němu museli přetextovat na „jednou jsi dole a podruhé ještě níž“. Důvěra v šéfa ČSSD se totiž propadá jak výsledky českého průmyslu. Za poslední čtyři měsíce se mu snížila o děsivých 12 procentních bodů (deník Aha! informoval). A to přitom do klíčových parlamentních voleb zbývají už jen necelé tři měsíce.

Poradci Paroubka proto bijí na poplach. Kouzlo přestává fungovat a zdá se, že větší důvěru by nyní Paroubkovi nevyčaroval ani Harry Potter.

Pro Paroubka je výsledek o to bolestnější, že sám se průzkumy veřejného mínění ohání, kde může. Teď se mu to ale moc nehodí – co se týká popularity, tak ho prakticky dohnal i šéf ODS a expremiér Mirek Topolánek, který byl kvůli šéfování vládě dlouhodobě zcela neoblíbený, ale teď mu popularita výrazně roste (v červnu měl podporu 27 % lidí, v dubnu to bylo jen 23 %). Jirko nevzdávej to, nic není ztraceno! Abys nedopadl jak Titanic a nepotopil se na úplné dno, připravili jsme ti pár rad a možná i díky nim zas budeš populární jako prezident Klaus.

Aha radí: Jirko, tohle udělej

- Vyměň luxusní hotel Kempinski za obyčejnou hospodu a dej si tam s místními štamgasty pár piv.

- Vysvětli manželce, co to znamená český humor a přestaňte rozdávat trestní oznámení.

- Přestaň být takový papaláš. Ač se ti to asi nezdá, lidi to vážně štve. Třeba i to, jak se vychvaluješ a nezapomeneš vždycky zdůraznit, jak jsi báječný.

- Zapomeň na hlášky typu „Kdo z vás to má“ (když mluvíš o svém platu) nebo „Vám bych radil, abyste šli třeba do cukrárny, tam je vaše místo“ (když reaguješ na mladé lidi, kteří na tebe házejí vajíčka).

- Přestaň se pořád ohánět všemožnými průzkumy veřejného mínění. Když ti klesá popularita, tak pak těžko obhájíš svoje propady a každý se v tom bude rýpat a předhazovat ti je.

- Neprosazuj vnadné, ale nepříliš chytré blondýny do všemožných politických funkcí.

- Nebuď ublížený, když si z tebe někdo dělá legraci.

- Podporuj výrobce českého textilu a obuvi. Místo Louise Vuittona doporučujeme Jitex a Botas.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.