Včelí medvídci u soudu: Je večerníček rasistický?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Včelí medvídci u soudu: Je večerníček rasistický?!

Fotografie
Fotografie (internal)

BRNO (wer) – „Nás by tak nejvíc vábilo, natírat celý svět nabílo...“ zpívají ve večerníčku Příběhy včelích medvídků Čmelda s Brumdou. A právě kvůli této písničce skončila čtvrtstoletí stará pohádka u soudu... BRNO (wer) – „Nás by tak nejvíc vábilo, natírat celý svět nabílo...“ zpívají ve večerníčku Příběhy včelích medvídků Čmelda s Brumdou. A právě kvůli této písničce skončila čtvrtstoletí stará pohádka u soudu.

BRNO (wer) – „Nás by tak nejvíc vábilo, natírat celý svět nabílo...“ zpívají ve večerníčku Příběhy včelích medvídků Čmelda s Brumdou. A právě kvůli této písničce skončila čtvrtstoletí stará pohádka u soudu...

Písnička, jejíž slova napsal Zdeněk Svěrák a hudbu Petr Skoumal, byla totiž jako bonus na cédéčku, jehož možný rasistický obsah zkoumá soud v souvislosti s případem pravicového radikála Tomáše Plisky. Ten byl již loni v jiném případu odsouzen ke dvěma letům vězení za propagaci nacismu.Politolog Zdeněk Zbořil, který písničku na podnět soudu podle Lidových novin zkoumal, ji ale za rasistickou neoznačil. V kontextu rasistických skladeb však podle něj může skladba získat jiné souvislosti. „Rozumně uvažující člověk pochopí, že v tomto případě šlo spíše o zařazení do kontextu,“ doplnil politolog Miroslav Mareš.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.