Velká mapa krajových specialit
PRAHA (lt) – Češi mají skvělou a vyhlášenou kuchyni a každý region se může pochlubit hned několika specialitami. Na tradiční česká jídla se rozhodli odborníci na gastronomii upozornit projektem nazvaným Ochutnejte Českou republiku.
Český národní pokrm? Vyhrála svíčková!
Kyselo, štrachanda, špatinky, česnečka, škubánky…
Cílem je inspirovat české a zahraniční turisty k putování za dobrým jídlem po Česku. Gurmáni se také shodli na českém národním jídle, které je u Čechů nejoblíbenější ze všech. Stala se jím svíčková!
Prvních sedm restaurací už se dokonce může chlubit certifikátem, který zaručuje, že právě tady šéfkuchař svíčkovou nebo některou z tradičních specialit připravuje na špičkové úrovni. „Všechny restaurace jsou prověřovány nezávislou kontrolou. Ta hodnotí kromě nabízených specialit také to, jak se k hostům chová obsluha nebo zda provozovatel dodržuje čistotu v celém zařízení,“ vysvětlil Pavel Klicpera z agentury CzechTourism.