Velká mapa krajových specialit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Velká mapa krajových specialit

 (www.czechspecials.cz)

PRAHA (lt) – Češi mají skvělou a vyhlášenou kuchyni a každý region se může pochlubit hned několika specialitami. Na tradiční česká jídla se rozhodli odborníci na gastronomii upozornit projektem nazvaným Ochutnejte Českou republiku.

Český národní pokrm? Vyhrála svíčková!

Kyselo, štrachanda, špatinky, česnečka, škubánky…

Cílem je inspirovat české a zahraniční turisty k putování za dobrým jídlem po Česku. Gurmáni se také shodli na českém národním jídle, které je u Čechů nejoblíbenější ze všech. Stala se jím svíčková!

Prvních sedm restaurací už se dokonce může chlubit certifikátem, který zaručuje, že právě tady šéfkuchař svíčkovou nebo některou z tradičních specialit připravuje na špičkové úrovni. „Všechny restaurace jsou prověřovány nezávislou kontrolou. Ta hodnotí kromě nabízených specialit také to, jak se k hostům chová obsluha nebo zda provozovatel dodržuje čistotu v celém zařízení,“ vysvětlil Pavel Klicpera z agentury CzechTourism.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.