Smutný příběh rodiny z Nového Města nad Metují: Syn nás připravil o všechno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Smutný příběh rodiny z Nového Města nad Metují: Syn nás připravil o všechno!

O dům, kde provozovali penzion, manželé Pechanzovi nejspíš do měsíce přijdou.
O dům, kde provozovali penzion, manželé Pechanzovi nejspíš do měsíce přijdou. (Aha! - Martin Pekárek)

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ (ryc) – Rodičovská láska přivedla Jiřího Pechanze a jeho ženu z Nového Města nad Metují do velkých dluhů. Do měsíce nejspíš přijdou o dům i o všechno, na čem celý život pracovali. Nejhorší pro ně je, že je o vše připravil vlastní syn.

Smutný příběh začal vlast-ně už před třinácti lety, kdy za Jiřím Pechanzem (60) přišla mladá žena a tvrdila, že je s jeho synem těhotná. „Kluk tehdy žil v Německu. Říkal jsem si, že se musí zachovat jako chlap, tak jsem ji za ním dovezl. To byla největší chyba v mém životě,“ vzpomíná smutně Jiří Pechanz. Mladí lidé se pak skutečně vzali. V roce 2006 Pechanzovy syn požádal, aby mu ručili na půjčku. Za čtyři a půl milionu si koupil u České Skalice hospodu a čerpací stanici LPG.

Jenže potom se mladí manželé začali hádat. „Snacha chtěla hospodu provozovat sama, ale po měsíci ji to přestalo bavit a utekla do Německa. Syn si pak nechal udělat testy DNA a zjistil, že dítě, kvůli kterému se před třinácti lety vzali, není jeho. Byl to šok,“ popisuje Pechanz situaci v rodině. Od té doby syn dluhy nesplácí. Jiří Pechanz si myslí, že mu má za zlé, že k němu tenkrát těhotnou podvodnici dovezl. Jenže Pechanzovi jsou z pohledu banky jako ručitelé ve stejné pozici jako dlužník.

„Banka tvrdí, že prodá nejdřív náš dům s penzionem. A až potom zkusí prodat ten synův. V šedesáti letech budu na dlažbě a vezmou mi úplně všechno. Se ženou se hádáme, beru prášky na uklidnění,“ trápí se Pechanz a smutně vzpomíná, jak v je-jich penzionu přespávala tře-ba herečka Stela Zázvorková nebo Zdeněk Svěrák. Na zoufalém muži je vidět, že by synovi všechno odpustil, jen kdyby měl jeho potomek snahu situaci nějak řešit. Ani tak nepřestává doufat v zázrak. „Třeba se najde někdo, kdo by nám pomohl. Vím, že jsme se do potíží dostali vlastní vinou, ale copak jsme mohli odmítnout vlastnímu dítěti?“ Pak složí hlavu do dlaní a vzpomene si, že do měsíce přijdou exekutoři...

Číslo konta: 281 819 169/0800 (O případný fi nanční příspěvek se přímo sníží dluh. Jiří Pechanz s penězi nemůže nijak disponovat.)

Kvůli tomuto domu si vzal syn Jiřího Pechanze půjčku čtyři a půl milionu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.