Ostravský taxikář Julius Adámy je »Gentlemanem silnic«: Před výbuchem vytáhl lidi z auta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ostravský taxikář Julius Adámy je »Gentlemanem silnic«: Před výbuchem vytáhl lidi z auta!

Julius Adámy včera přebral cenu se synem Martinem (5).
Julius Adámy včera přebral cenu se synem Martinem (5). (pro Aha! – Lukáš Durčák)

OSTRAVA (gbr) – Byla sychravá říjnová noc, když Julius Adámy (33) coby ostravský taxikář vezl klienty z Ostravy do Opavy. Netušil, že v tu chvíli nabírá v opačném směru opilý řidič (38) osobního auta stopaře.

Za pár minut auto řízené opilcem vlivem velké rychlosti dostává smyk, vylétá ze silnice do pro-tisměru. Po nárazu začíná hořet. „Okamžitě jsem zastavil, vytáhl hasicí přístroj a hasil tam, kde je motor,“ popisuje Adámy. Pak uslyšel nářek. „Řidič vylezl skoro sám, toho mladíka vedle jsem tahal oknem ven. Když jsem ho odtáhl asi tři metry od auta, tak bouchlo,“ líčí teď už s úsměvem Adámy.Za tuto chrabrost se stal včera v pořadí 53. Gentlemanem silnic – tento titul uděluje Česká pojišťovna spolu s Policií ČR a jeho cílem je snížit počet mrtvých na našich silnicích. Až posléze se dozvěděl, že opilý řidič tvrdil, že havarované auto neřídil. „To mě rozčílilo, nesnáším opilé řidiče – těm se totiž většinou nic nestane, a zabijou někoho jiného. Okamžitě jsem ho proto jel usvědčit,“ dodává Adámy. S řidičem, který dostal 18měsíční trest a zákaz řízení, ani s mladíkem, jemuž zachránil život, se už poté nesetkal...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.