Býk zesměšnil toreadora - Málem ho připravil o penis! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Býk zesměšnil toreadora - Málem ho připravil o penis!

Rozpárané kalhoty ukazují, jak nebezpečně ohroženy byly jeho genitálie.
Rozpárané kalhoty ukazují, jak nebezpečně ohroženy byly jeho genitálie.

PAMPLONA (pk) – Tradiční slavnosti svatého Fermína ve španělské Pamploně nabízejí nejen krkolomný běh s býky ulicemi města, ale i proslulé toreadorské klání v místní aréně. Na to letošní asi bude hodně dlouho vzpomínat španělský matador Manuel Jesus, řečený El Cid, kterého býk zesměšnil způsobem, jaký snad Španělsko nepamatuje!


Letošní slavnosti Fermína v Pamploně

Ve chvíli nepozornosti zvíře nabralo toreadora přímo do rozkroku. Kalhotami muže projel roh býka jako nůž máslem a jen těsně minul toreadorovy genitálie. Býk na potupeného Manuela ještě chvíli útočil, ale pak se ho podařilo odehnat. Otřesený zápasník s býky vstal a pokoušel se odejít, ale ruka na citlivém místě svědčila o tom, že ho zranění dost bolí. Nakonec ho kolegové raději odnesli do šatny a odtud ho odvezli do nemocnice na podrobnější vyšetření. Podle prvních zpráv měl velké štěstí, při lepší »mušce« ho býk mohl během okamžiku zbavit mužství. Takhle si jen bude muset od zápasů nějaký čas odpočinout.

Svátek se v Pamploně slaví už od konce 16. století, ale skutečně ho proslavil až americký spisovatel Ernest Hemingway ve svém románu Fiesta z roku 1926. Do té doby byl běh městem s funícími býky za zády jen jednou z mnoha akcí festivalu. Ten probíhá každý rok od 6. do 14. července. Až na první den se každé další ráno shromáždí stovky většinou mladých mužů na start 825 metrů dlouhé tratě, která vede čtyřmi ulicemi. Je zakázána účast pod vlivem alkoholu, což je pochopitelné, a běh v protisměru, což je tváří v tvář zmateným býčím kolosům skoro zbytečné zdůrazňovat. Běh je často terčem kritiky. Každý rok je totiž zraněno 200 až 300 běžců. Patnáct jich nebezpečnou kratochvíli zaplatilo životem, tedy alespoň od roku 1924, kdy se začaly vést statistiky. Nejmladším byl v roce 1977 José Esparza (†17), nejstarším před čtyřmi lety světcův jmenovec Fermín Etxeberri (†63), oba Španělé. Mezi mrtvými byl i jeden turista ze Spojených států a jeden z Mexika. Letos si bohužel po čtyřech letech Pamplona připsala další oběť – 27letého Daniela Jimena Romera usmrtil býk svými rohy.


Foto Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.