Havárie ochránce práv Motejla - Probudil se na sloupu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Havárie ochránce práv Motejla - Probudil se na sloupu!

Otakar Motejl
Otakar Motejl (ČTK/Igor Šefr)

BRNO – Veřejný ochránce práv Otakar Motejl (77) se v sobotu dopoledne vyboural na křižovatce v Brně! Je to už jeho třetí vážná dopravní nehoda, navíc je podle známých postarší Motejl přepracovaný. Proč tedy ještě sedá za volant, když má k dispozici řidiče?

Veřejný ochránce práv Otakar Motejl (77) se v sobotu dopoledne vyboural na křižovatce v Brně! Je to už jeho třetí vážná dopravní nehoda, navíc je podle známých postarší Motejl přepracovaný. Proč tedy ještě sedá za volant, když má k dispozici řidiče?

Ombudsmanova stříbrná Škoda Octavia v sobotu z neznámých příčin narazila do sloupu trolejového vedení. Na autě, které má zdemolovaný předek, vznikla škoda 200 tisíc korun! Nehoda se stala v centru Brna u křižovatky na ulici Lidická, ombudsman jel zřejmě do práce.

Motejla po nehodě odvezli do brněnské fakultní nemocnice. „Má pohmožděný hrudník a krk,“ sdělila mluvčí nemocnice Anna Nesvadbová. Tato zranění jsou považována za středně těžká a neví se, kdy bude Motejl propuštěn.

I v roce 1999, kdy byl ministrem vnitra, naboural do reklamního poutače v Praze a skončil s pohmožděninami v nemocnici. Nevětší rozruch ale vyvolala osudná nehoda, kterou způsobil roku 1978. Právě ta ho nejspíš poškodila, když měl v roce 2002 kandidovat proti Václavu Klausovi na post prezidenta republiky. V 70. letech totiž v Táboře přejel osmdesátiletého muže, a ten na následky zranění zemřel. Z roční podmínky ho nakonec osvobodila amnestie tehdejšího prezidenta Gustáva Husáka.

Skoro to vypadá, že pan Motejl buď není moc dobrým řidičem, má na nehody smůlu, anebo… „Je ve stresu od rána do večera. Prakticky pořád pracuje. Ta nehoda byla asi kvůli únavě. Navíc si už nějakou dobu stěžuje na zdraví,“ řekl nám zdroj blízký ombudsmanovi.

Motejl jako vrcholný politik má k dispozici nejen auto, ale i šoféra! Využívá ho ale jen když se z Brna, kde má kancelář, přesouvá do Prahy; jinak řídí sám. Snad si to po nejčerstvější nehodě rozmyslí…

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.