Záhada prodeje pozemku Zuzany Paroubkové: Příliš drahý nákup, příliš výhodný prodej... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Záhada prodeje pozemku Zuzany Paroubkové: Příliš drahý nákup, příliš výhodný prodej...

Zuzana Paroubková má čich na dobré investice. Prodejem svých pozemků vydělala přes 4 miliony korun.
Zuzana Paroubková má čich na dobré investice. Prodejem svých pozemků vydělala přes 4 miliony korun.

PRAHA (vr) – Týdeník Reflex se nedávno zabýval rozvodovým vyrovnáním bývalých manželů Jiřího a Zuzany Paroubkových, jehož součástí byl prodej pozemků přidružených k chalupě paní Zuzany v Horním Maxově. Podle časopisu hraje důležitou roli v celé kauze vlivný advokát Miroslav Jansta. Ten se nám ale k celé věci odmítl vyjádřit.


Stojí za tím Miroslav Jansta?

..

Pastviny a malá část stavební plochy v okolí Paroubkovic chalupy byly před rozvodem pořízeny za celkem 874 tisíc korun a pak prodány za 5 milionů korun! Za čtyři roky se tedy jejich hodnota zvýšila šestkrát! Přitom stavební plochy je 1600 m², tedy ani ne dvě tisíciny celého pozemku. Podívejme se proto do zákulisí kauzy.

Pavel Louda, poděbradský podnikatel a vedoucí realitky Louda Group, která pozemek koupila, je dobrý přítel rodiny Paroubkových. Navíc jeho manželka podniká s advokátem Miroslavem Janstou, tzv. šedou eminencí ČSSD. Ten mimo jiné vlastní basketbalový klub Nymburk a jeho majetek se odhaduje na 127 milionů korun. Kliknutím zvětšete„Nevím, proč bych se k tomu měl vyjadřovat,“ řekl, když jsme se ho zeptali, jestli měl se supervýhodným prodejem pozemku co do činění.

Přitom se bez něj neobešla žádná kauza v ČSSD. Když se strana zbavovala Miloše Zemana, podporoval Jansta současného předsedu Jiřího Paroubka a seznámil ho s jeho současnou pravou rukou Petrem Dimunem. Také údajně asistoval bývalému předsedovi Stanislavu Grossovi při záhadném prodeji akcií firmy Moravia Energo a navíc dlouhá léta sponzoroval charitu paní Zuzany. Že by jí ve finále neúspěšného sňatku pomohl vyjednat více než uspokojivé vyrovnání?


Foto Aha! – Martin Pekárek

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.