Let airbusu ČSA z Brna do Turecka skončil už v Ostravě - Cestující: Letadlo se celé třáslo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Let airbusu ČSA z Brna do Turecka skončil už v Ostravě - Cestující: Letadlo se celé třáslo!

 (ČSA)

OSTRAVA – Letadlo Českých aerolinií směřující z Brna do Turecka v sobotu večer doletělo jen do Ostravy. Tady cesta dvou set sedmi turistů na vysněnou dovolenou u moře skončila. Airbus A310 měl totiž technické problémy, kvůli kterým už z ostravského letiště nevzlétl.

207 lidí na palubě
V kabině zapáchaly zplodiny

..

Už odlet z Prahy se kvůli technické závadě opozdil o půl hodiny. Když pak ve čtvrt na šest více než dvě stovky cestujících, mezi nimiž bylo i patnáct dětí, konečně nastoupily, čekalo je nepříjemné překvapení. „Hned po vzletu se letadlo divně pohupovalo a třáslo se. Navíc jsme všichni cítili zápach paliva,“ uvedl jeden z cestujících.

Plánované mezipřistání v Ostravě se pak pořádně protáhlo. Letoun tady doplnil palivo a měl nabrat i další cestující. Jenže když pak turisté znovu nastoupili, letadlo už nevzlétlo. „Šlo o poruchu pozemního startovacího zařízení,“ řekla tisková mluvčí ČSA Hana Hejsková. Závada měla být rychle odstraněna, proto cestující čekali na letišti. To jim poskytlo dvousetkorunové poukázky na jídlo a pití. „Byli tu celou noc. Čekali jsme na pokyn dopravce, abychom pasažéry případně přesunuli na noc do hotelu. Ale odlet byl nakonec naplánovaný na čtvrtou hodinu ranní. Ani tehdy ale letoun nevzlétl, takže jsme přistavili autobusy a odvezli cestující do hotelů. Zpátky jsme je měli přivézt až v pět hodin odpoledne,“ řekla mluvčí ostravského letiště Michaela Kubešová.

V letadle cestovali klienti tří cestovních kanceláří, nejvíce jich bylo z CK Exim Tours – 160. „Nabídli jsme jim storno zájezdu a vrácení peněz v plné výši. Využila toho asi polovina cestujících, ostatní odjeli na hotel,“ prohlásil na tn.cz obchodní ředitel cestovky Jan Koláčný. Při nedávné katastrofě letounu společnosti Air France, který se zřítil do oceánu nedaleko Brazílie a v němž zahynulo všech 228 cestujících, šlo také o stroj typu airbus...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.