Vylovené trosky nepatří Airbusu A330! Pátrání začínáod nuly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vylovené trosky nepatří Airbusu A330! Pátrání začínáod nuly!

PAŘÍŽ (šum) – Trosky vylovené z Atlantiku nepatří Airbusu A330 společnosti Air France s 228 lidmi na palubě, který se v pondělí zřítil! Potvrdila to včera francouzská vláda. Pátrání tak začíná znovu od nuly!

PAŘÍŽ (šum) – Trosky vylovené z Atlantiku nepatří Airbusu A330 společnosti Air France s 228 lidmi na palubě, který se v pondělí zřítil! Potvrdila to včera francouzská vláda. Pátrání tak začíná znovu od nuly!

Trosky ve skutečnosti zřejmě pocházejí z poškozené lodi. Stejně jako olejové skvrny na hladině. I podmořské pátrání po vraku letadla a černých skříňkách je zatím marné.

Ve hře tak zůstávají všechny možnosti, proč letadlo zmizelo. Od úderu blesku či chyby pilota přes teroristický útok až po připomínání slavného Bermudského trojúhelníku, kde za posledních 200 let zmizelo bez vysvětlení a beze stopy na 10 000 lodí a desítky letadel. Truchlící rodiny, které v letadle ztratily své blízké, se nyní chystají soudit se společností Air France o stovky milionů eur.

Takhle zřejmě umírali…

PAŘÍŽ – Jaké byly asi poslední chvilky 228 lidí na palubě airbusu krátce předtím, než se zřítil? Pokud se letadlo z nějaké příčiny skutečně roztrhlo už ve vzduchu (což ale není jasné), nastala smrt cestujících podle lékařů zřejmě velmi rychle...

Jak reaguje lidský organismus, když dojde k výbuchu letadla?

Když se rozbijí okna, jsou cestující letadla vystaveni mrazu kolem -30 °C, nízkému tlaku a nedostatku kyslíku. Nastane okamžitá smrt. n Co se děje s člověkem při podtlaku? Náhlá změna tlaku může poškodit povrchové krytí orgánů. Při podtlaku máte pocit, jako by vás něco roztahovalo. Sklěněná nádoba, z níž jste vysáli vzduch, praskne. A podobně se chová náš organismus.

Takže cestující si zřejmě neměli čas ani uvědomit, co se s nimi děje?

Pokud se letadlo rozlomilo ve výšce 11 km, nestihli si vůbec nic uvědomit. Někteří dostali infarkt, u některých došlo k opuchnutí a vypovězení plic.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.