Rampouch zasáhl miminko! Prorazil mu lebku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rampouch zasáhl miminko! Prorazil mu lebku!

V centru Hranic na Moravě spadl velký rampouch na dítě
V centru Hranic na Moravě spadl velký rampouch na dítě (: Městská policie v Hranicích na Moravě)

HRANICE NA MORAVĚ – Procházku po zasněženém náměstí T. G. Masaryka v Hranicích na Moravě si bude nadosmrti vyčítat matka, která vezla své desetiměsíční dítě v kočárku. V pátek těsně před 15. hodinou, když jela podél jednoho z domů, se ze střechy uvolnila ledová plotna a kus ledu spadl přímo na holčičku v projíždějícím kočárku.

Celou tragédii zaznamenaly kamery hranické městské policie. Zraněné miminko v bezvědomí ihned odvezla sanitka do místní nemocnice, kde se je lékaři snažili zachránit. Pak je ale převezli na specializované oddělení dětské JIP do olomoucké fakultní nemocnice. Rodiče zakázali lékařům, aby média informovali o zdravotním stavu holčičky. Aha! však zjistilo, že miminko má zlomeninu klenby lebeční a je ve vážném stavu.

Matka i její sestra, se kterou v osudnou chvíli šla, zůstaly v šoku. „Je to neuvěřitelné, už tolik tragédií se letos stalo, a nebezpečný sníh ze střech pořád nikdo neuklízí,“ řekli Aha! lidé, kteří se shromáždili kolem místa neštěstí. To policisté ohraničili páskou a začali vyšetřovat, zda za uvolnění a neodklizení sněhu a ledu ze střechy nenese někdo vinu. „Šetření je na začátku, zatím to vypadá, že to bude kvalifi kováno jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Viníkem by v každém případě měl být majitel domu, který nesplnil některé své povinnosti, aby nedošlo ke zranění podobným způsobem,“ vysvětluje Zdeněk Navrátil z okresního ředitelství policie v Přerově.

Majitelem onoho domu, ve kterém zlatnictví a holičství sídlí, je Martina Horáčková. Ta již delší dobu o nebezpečí, že z její střechy může led spadnout, věděla. Nenechala ho však odklidit, pouze ve středu, tedy dva dny před tragédií, vylepila na výkladní skříň cedulku s nápisem »POZOR, PADÁ LED«. To však podle právníků nebude žádnou polehčující okolností. Za těžké ublížení na zdraví hrozí viníkovi až tři roky vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.