Německo v obležení, přijel Bush | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Německo v obležení, přijel Bush

Bush přiletěl za kancléřkou Merkelovou (vpravo) i s manželkou Laurou.
Bush přiletěl za kancléřkou Merkelovou (vpravo) i s manželkou Laurou. (: ČTK)

Stralsund – Německé městečko Stralsund je v těchto dnech nejstřeženějším místem na světě. Důvod? Do míst, kde vyrůstala německá kancléřka Angela Merkelová, přijel na návštěvu americký prezident George Bush s manželkou Laurou. Na bezpečnost dohlíží 15 tisíc vojáků. Bushovi také přijali pozvání Merkelové na opekání divokého prasete.

Na každé střeše leží ostřelovači, v centru malebného městečka je bezpečnostní zóna a dovnitř se dostanou jen lidé, co tam bydlí. Nikdo nesmí otevírat okna, obchody jsou zavřené. Taková opatření platí ve Stralsundu. Přesto se aktivistovi podařilo vylézt na kostel a rozvěsit transparent. „Žádné jaderné zbraně, žádné války, žádný Bush!“ Bush se v Německu zastavil před cestou na setkání představitelů států G8, které bude o víkendu v Petrohradu. „Jsem hrdý, že můžu paní Merkelovou označit za svoji přítelkyni,“ řekl Bush jásajícímu davu. Návštěva podle něj znamená i to, že Německo a USA stojí bok po boku.

14.7.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.