Takhle bouřka pustošila Česko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Takhle bouřka pustošila Česko!

Déšť byl tak prudký, že před ním nešlo utéci. Chodci na ulicích byli během pár desítek sekund zcela promočeni.
Déšť byl tak prudký, že před ním nešlo utéci. Chodci na ulicích byli během pár desítek sekund zcela promočeni. (Martin Přibyl, Petr Novotný, Jan Dušek, Petr Havránek)

PRAHA – V noci z úterý na středu se Českem přehnala pekelná bouře. Blesky, kterých meteorologové napočítali přes 92 000, křižovaly oblohu, provazy deště zkrápěly zem. Do toho všeho foukal velmi silný vítr, který v nárazech dosahoval až 100 km/h. A důsledky? Katastrofální.

● Vítr dosahoval 100 km/h
● Uhodilo 92 000 blesků
● Spadlo až 100 litrů vody/m

..

Vytopené sklepy, potrhané elektrické vedení, popadané stromy. Nejhorší situace byla v jižních, západních a severních Čechách. Na Domažlicku padaly tak velké kroupy, že ničily střechy domů. Přímo v Plzni voda vytopila nemocnici. I v Praze se blýskalo a hřmělo, celá noc propršela. V Děčíně zase úplně zkolabovala železnice, nádraží bylo dokonce několik desítek minut úplně potmě. Bouře se vyhnula snad jen Moravě...

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

V Krkonoších napadne sníh!

PRAHA – Do Česka se v noci na středu přihnala studená fronta a přinesla s sebou velkou oblačnost a ochlazení. Už včera bylo podstatně chladněji než v úterý, kdy na mnoha místech ČR naměřili teploty nad 30 °C. A ani dnes se moc neohřejeme. Bude oblačno až polojasno, objeví se i přeháňky a ojediněle bouřky. Denní teploty vystoupí na 15 až 19 °C. Ale pozor! Nejchladněji bude v pátek. Teploty spadnou až k 9 °C ! Navíc by mělo pršet, na vrcholcích Krkonoš dokonce očekávají meteorologové až patnácticentimetrovou sněhovou nadílku! Ani o víkendu nebude lépe – mělo by pršet, ojediněle se vyskytnou i bouřky. Denní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 16 °C.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.