Lidi rozstříleli Paroubka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lidi rozstříleli Paroubka!

 (Aha! – Mária Rušinová)

PRAHA – Kontroverzní akce »zastřelte si svého politika« minulý týden skončila. A do koho se lidé na výstavě v pražské galerii Roxy/NoD nejvíce trefovali? »Vyhrál« šéf ČSSD Jiří Paroubek – celkem dostal asi 500 zásahů.


Skončila kontroverzní výstava
Psycholog: Nebyl to nejšťastnější nápad...

Za ním byl jeho stranický kolega David Rath, pak dnes už bývalý premiér Mirek Topolánek (ODS) s Ivanem Langerem (ODS).

Lidé si na výstavě mohli vystřelit na kteréhokoliv z dvou set českých poslanců. Tedy na jejich fotografie. Akci vymysleli studenti katedry výtvarné kultury ústecké univerzity Michal Kraus a Tomáš Čáp. Vystřelit na fotku politika vzduchovkou bylo možno celý měsíc. A střílelo se jako o život, fotku předsedy ČSSD Jiřího Paroubka museli pořadatelé vyměnit, byla naprosto rozstřílená (asi 500 zásahů), fotku poslankyně Kateřiny Jacques (SZ) zase někdo ukradl.

Střelby na portréty politiků se zúčastnilo podle organizátorů akce přes 500 střelců. Každý návštěvník výstavy, který si chtěl zastřílet, dostal 3 náboje. Pak už záleželo na tom, jak přesně bude mířit!

Podle mínění psychologů však výstava není úplně nejšťastnější nápad. „Střelba je agresivní čin. Od střelby na fotku ke střelbě skutečné není daleko,“ varoval psycholog Tomáš Burian. Také poslancům se výstava nelíbila, šlo prý o morbidní záležitost. „Tyhle věci se mají řešit při volbách,“ čertil se poslanec Petr Červenka (ČSSD). Organizátoři výstavy po skončení akce zaslali »zastřelené« portréty příslušným poslancům.

Kteří politici to nejvíc schytali

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.