Příběh z pražského psího útulku: Lumpíka Bena vyhodili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Příběh z pražského psího útulku: Lumpíka Bena vyhodili!

Ben moc rád kouše. Panička ho učí, že na zakusování jsou jen plyšáci.
Ben moc rád kouše. Panička ho učí, že na zakusování jsou jen plyšáci. (Aha! – Mária Rušinová)

PRAHA – Čtyřměsíční Ben moc rád kouše. Když si k hrám místo plyšáků neustále vybíral dcerku svých páníčků, putoval z domu. Útočiště našel v soukromém útulku v Praze 4-Modřanech.


Kousal holčičku

Ben vlastně ani nechápal, proč ho přestala mít rodinná »smečka« ráda. Dělal jen to, co je přirozené pro temperamentní štěně, v jehož žilách koluje nejspíš krev německého ovčáka a dobrmana. Podle majitelky útulku Jaroslavy Kladivové ho potkal zřejmě osud nechtěného dárku. Lidé, kteří ho dostali, si s ním nevěděli rady. Ben se do útulku dostal nemocný s krvavým zánětem střev. Hafan měl ale nakonec štěstí. „Museli jsme »uspat« našeho neapolského mastina, a tak jsem ještě ten den přišla sem do útulku. Hned jsme si padli do noty,“ říká Benova nová panička Dana Knížová a přiznává, že k malým dětem se tenhle pejsek skutečně moc nehodí. „Je divous a rád kouše, ale jen jako štěňátko. Kliknutím zvětšeteJinak je moc hodný, poslouchá a rychle se učí,“ dodává zkušená chovatelka. Chování poslušného psa Ben odkoukává i od fenky německého ovčáka Dariny. Kam jde ona, tam jde on. S Darinou a novou paničkou už chodí do služby, aby z něj byl jednou pořádný pracovní hlídací pes.

Krčský les se stal odkladištěm štěňat

Ben měl štěstí, že neskončil v Krčském lese. Ten se totiž stal v posledních letech podle Jaroslavy Kladivové odkladištěm psů dospělých, štěňat i celých vrhů psích novorozeňat. „Většinou se lidé zbavují oříšků, ale nejen jich,“ říká majitelka modřanského útulku. Před časem tu někdo odložil šest štěňat čistokrevného knírače, sedm malých labradorů a několik čivav. Lidé tu ale objevili i čtyři šestitýdenní křížence vlčáka a labradora. Z jedné ohromné krabice se dokonce vyklubalo sedmnáct kňučících chlupáčů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.