Atentát na nizozemskou královnu - Tyhle všechny chtěl zabít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Atentát na nizozemskou královnu - Tyhle všechny chtěl zabít!

 (: ČTK/AP)

APELDOORN – Atentát na nizozemskou královnu Beatrix (71) otřásl celým světem. Ve městě Apeldoorn najel šílenec Karst Tates (†38) ve svém černém autě Suzuki Swift do davu lidí. Jeho cíl byl jasný.

Zabít všechny členy královské rodiny! Den královny, který měl být velkolepou oslavou jejích narozenin, se tak změnil v neskutečná jatka. Zběsilý řidič zabil šest nevinných lidí, následně sám zemřel v nemocnici. Několika dalším lidem způsobil různě těžká zranění.

Královna: Je to naprosto otřesné

Beatrix byla z atentátu v šoku. Ještě tentýž den promluvila v televizním vysílání ke »svému lidu«. „Den, který začal tak pěkně, končí otřesným dramatem, které nás všechny šokovalo. Lidé, kteří stáli poblíž i ti, kteří celý průvod sledovali na obrazovkách, jsou hluboce otřeseni. Je to něco naprosto neuvěřitelného. Vůbec nechápu, jak se to mohlo stát. Já, moje celá rodina i celý národ cítí s rodinami obětí obrovskou lítost.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.