Smrt ženy (†31) po plastice prsou - Šlo o vrozenou vadu?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Smrt ženy (†31) po plastice prsou - Šlo o vrozenou vadu?!

Maminka dvou dětí zemřela na pražské klinice Esthé.
Maminka dvou dětí zemřela na pražské klinice Esthé. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Proč zemřela maminka (†31) dvou malých dětí v únoru po zvětšení a modelaci prsů? Nikdo stále netuší... Pitva podle zdroje Aha! prokázala krvácení do osrdečníku. To lékaři jako příčinu smrti vylučují. Nyní se šetří, zda mladou ženu zabila nerozpoznaná vrozená srdeční vada.

Máma šestiletého syna a tříleté dcerky, se po operaci ještě probudila z narkózy a s lékaři komunikovala. Sestřička ji převážela ze sálu a v předsálí žena zkolabovala. Lékaři kliniky Esthé, kde se plastiku žena rozhodla podstoupit, ji okamžitě převezli zpět na sál a zahájili resuscitaci. Trvala dvě hodiny a tým kliniky posílil i lékař záchranky. Boj o její život byl však neúspěšný.

Policisté nařídili provést pitvu, aby se našla příčina smrti. „Prokázala krvácení do osrdečníku,“ popisuje zdroj Aha!. Mohlo jen krvácení pacientku zabít? „V literatuře se popisuje, že toto krvácení může způsobit dlouhodobé oživování pacienta. Nepředpokládám, že by ale šlo o příčinu smrti,“ myslí si přední český anesteziolog.

Nyní policie čeká na znalecké posudky. „Mají prokázat, zda předoperační vyšetření mohlo odhalit vrozenou srdeční anomálii, která v kombinaci anestezie a operačního výkonu mohla ženu usmrtit,“ dodává náš zdroj.

Před několika dny zemřela letos už druhá Češka (†43) po plastické operaci! Na Klinice plastické chirurgie Fakultní nemocnice Královské Vinohrady podstoupila plastickou operaci břicha.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.