Extremisté v Krupce - Krveprolití se nekonalo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Extremisté v Krupce - Krveprolití se nekonalo!

Policie si dokázala zjednat respekt.
Policie si dokázala zjednat respekt. (ČTK)

KRUPKA – Do Krupky na Teplicku se sjeli pravicoví extremisté i Romové, kteří jim chtěli zabránit v pochodu městem. Policejní kordony ale udržely oba znepřátelené tábory od sebe a žádné krveprolití se nekonalo.

Do Krupky na Teplicku se sjeli pravicoví extremisté i Romové, kteří jim chtěli zabránit v pochodu městem. Policejní kordony ale udržely oba znepřátelené tábory od sebe a žádné krveprolití se nekonalo.

Asi 100 příznivců radikální Dělnické strany (DS), na 300 policistů a kolem 500 Romů z celých severních Čech a bok po boku s nimi desítky anarchistů. To vypadalo zle. Nakonec ale k žádné větší bitce nedošlo.

Policie už před polednem obsadila příjezdové cesty do města a kontrolovala všechna auta. Zabavila několik předmětů, které se daly použít jako zbraně. Většinu z nich měli ve svých vozech Romové – např. mačetu, baseballové pálky, krumpáče, teleskopický obušek či kladivo. Po poledni těžkooděnci zatarasili cesty k romskému sídlišti, aby se nemohli radikálové s Romy střetnout. Policisté pak zatkli pouze dva Romy – za to, že hodili pivní půllitr a železnou tyč.

Po mítinku u obchodního centra se radikálové odebrali na nádraží. Cestou se je neúspěšně pokusili napadnout anarchisté.

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.