Hrůza na Opavsku: Upálili holčičku (2)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hrůza na Opavsku: Upálili holčičku (2)!

Hasiči včera se psem hledali v ruině domu stopy…
Hasiči včera se psem hledali v ruině domu stopy… (pro Aha! – Libor Petráš)

VÍTKOV – Na romskou rodinu ve Vítkově na Opavsku zaútočili v noci na neděli zápalnými lahvemi. Dvouletá holčička za to asi zaplatí životem... A to i přesto, že ji těžce popálená máma dokázala v náručí donést do několik metrů vzdálené nemocnice.


Na dům Romů někdo zaútočil zápalnými lahvemi

Romská rodina dům naproti nemocnici ve Vítkově obývala už řadu let. „Nikdy s nimi nebyly žádné větší problémy, maximálně jsme tady řešili nějaké drobné krádeže,“ popsal starosta Pavel Smolka rodinu, kterou chtěl upálit neznámý žhář.

Do domu podle policie vhodil několik zápalných lahví. „Když se probudili, už hořelo. Paní z posledních sil dovlekla tu malou sem naproti do nemocnice, kde byla záchranka během tří minut,“ říká příbuzný rodiny.

Kliknutím zvětšeteDvouleté děvčátko utrpělo popáleniny na 80 % těla. Byly tak hluboké, že mu záchranka měla problém zavést léky do žíly. „U tak malého dítěte nelze vyloučit, že zraněním podlehne,“ konstatuje Lukáš Humpl z ostravské záchranky. „Popáleni byli také oba rodiče – matka (27) i otec (33) asi na třiceti procentech těla, oba jsou ve stabilizovaném stavu v nemocnici,“ dodává Humpl. „Když jsme přijeli na místo zásahu, našli jsme dům ve vysokých plamenech. Už jsme nemohli dělat nic jiného než hasit prakticky ruinu,“ říká velitel zásahu hasičů František Koch. Z domu zbyly jen trosky. Teď sociální pracovnice řeší, kam budou umístěny další 3 děti rodiny, než se rodiče vrátí z nemocnice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.