Nový český rekord: 51 minut v ledu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nový český rekord: 51 minut v ledu!

Teplota tříště byla po celou dobu 0 °C.
Teplota tříště byla po celou dobu 0 °C. (ČTK – Alexandra Mlejnková)

NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ – Otužilec Petr Kocián (47) vydržel včera 51 minut a 31 vteřin v mrazicím boxu plném ledové tříště. Překonal tak svůj vlastní český rekord. Na světový ale nedosáhl. I když si plánoval, že v ledu vydrží přes hodinu.


Otužilec Petr Kocián (47): »Další takový šílenec u nás není«

..

Kliknutím zvětšete„Teplota 700 litrů ledové tříště měla po celý rekord konstantních 0 °C,“ popsal Miroslav Marek z Agentury Kliknutím zvětšeteDobrý den, který rekord ověřoval. Do »lázně« se Kocián ponořil jen v plavkách. „Žádnou přípravu jsem neabsolvoval, to by se kvůli nákladnosti na výrobu ledu ani nedalo. Trénuji celoživotně, od dvanácti let se věnuji zimnímu plavání,“ popsal otužilec, který pracuje jako dělník v gumárenské výrobě.

Ještě před ponořením si Kocián plánoval, že v ledové tříšti vydrží přes hodinu. „Přesto jde o extrémní výkon. Pokud se člověk proboří v zimě na rybníku, musí být podle lékařů vytažený do 10 minut, aby bez následků přežil,“ tvrdí Marek.

Kliknutím zvětšeteSvůj první rekord vytvořil otužilec v říjnu 2005, »pod ledem« vydržel 41 minut a 17 vteřin. Světový rekord je 75 minut. „Jeho držitel ho získal zasypán suchým ledem, je to snazší než vydržet v ledové vodní lázni. Věřím, že si český rekord udržím, další takový šílenec v Česku asi není,“ dodal po výkonu Kocián.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.