Ellie (5) nemá ruce ani nohy - Běhá nejrychleji z dětí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ellie (5) nemá ruce ani nohy - Běhá nejrychleji z dětí

Malá Ellie už zase běhá.
Malá Ellie už zase běhá. (– dailymail, ara)

LITTLE CLACTON – Většina z nás má v živé paměti, jak o účast na olympijských hrách v Pekingu bojoval jihoafrický atlet Oscar Pistorius, kterému od malička chybí nohy od kolen dolů. Speciální protéza, kterou pro něj vymysleli lékaři, ho nakonec málem do Číny vynesla, chybělo velmi málo.


V jeho stopách jde nyní britská holčička Ellie Challis (5). Když byla batole, o všechny končetiny ji připravil zákeřný meningokok. Později jí lékaři dali klasické protézy, ovšem malá Ellie je mohla nosit pouze 20 minut denně, poté ji začaly nesnesitelně bolet nohy. Její rodiče byli zoufalí. Naděje svitla, když vyšla zpráva, že Oscar Pistorius testuje nové speciální protézy. Rodiče tedy kontaktovali Ortopedické centrum v Dorsetu, které tuto technologii vyvinulo. Kliknutím zvětšeteSlovo dalo slovo a malá Ellie se tak nyní může prohánět se svou sestřičkou, dvojčetem Sophií. Dokonce má prý výhodu a je díky odpruženým protézám rychlejší. Protézy stojí asi 300 000 kč a je potřeba je vyměnit každé dva roky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.