V třeboňských lázních řádí salmonela - 30 nakažených! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

V třeboňských lázních řádí salmonela - 30 nakažených!

 (pro Aha! – Marek Hofman)

TŘEBOŇ – Salmonelózou se nakazilo 30 klientů lázní Aurora v Třeboni. Devět z nich, u kterých se už onemocnění prokázalo, skončilo v nemocnici. U dalších pacientů se čeká na první projevy nemoci. Zdrojem nákazy bylo zřejmě nedopečené kuře, majonéza nebo vejce ve studené míse.


Lázeňští hosté se salmonelózou, která je doprovázena silnými průjmy, křečemi i horečkami, nakazili pravděpodobně z jídla v lázeňské restauraci. „Z jakého jídla zatím nemáme přesně zjištěno, a nyní provádíme šetření. Čekáme ještě, zda se i u zbylých podezření prokáže infekční onemocnění,“ řekl Aha! František Kotrba z jihočeské hygieny. Hygienici už provedli protiepidemiologická opatření, ale kuchyně kupodivu neuzavřeli.

Devět lidí většinou staršího věku bylo hospitalizováno na infekčním oddělení v nemocnici v Českých Budějovicích. Zbylí jsou v domácím ošetřování. „Moc nás mrzí, co se stalo, budeme doufat, že budou všichni postižení v pořádku a nyní spolupracujeme maximálně s hygienou, která prověřuje příčinu,“ řekl Aha! ředitel lázní Jaroslav Bican.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.