Psychiatr o Bohumíru Ďuričkovi, vrahu Václava Kočky mladšího: Manipulativní osobnost a hysterik! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Psychiatr o Bohumíru Ďuričkovi, vrahu Václava Kočky mladšího: Manipulativní osobnost a hysterik!

Soud s Ďuričkem probíhal za přísných bezpečnostních opatření.
Soud s Ďuričkem probíhal za přísných bezpečnostních opatření. (Aha! – Petr Novotný, Marek Pátek, ara)

PRAHA – Tváří se vyrovnaně. Je přesvědčen o vlastní pravdě. Když ho chvíli posloucháte, snad byste mu i uvěřili. Jeho verzi o tom, jak se úspěšný podnikatel dostal do vězení za to, že se jen bránil fyzickému útoku.

Jeho život jsou samé kotrmelce

Jenže všechno nemusí být tak, jak se zdá. Během soudního procesu začalo vycházet najevo, že osobní i profesní život Bohumíra Ďurička (55), vraha Václava Kočky mladšího (†40), je jeden velký kotrmelec.

Hotel, který mu má patřit, si pouze pronajímá a údajně neplatí nájem. Udržuje vztahy se dvěma ženami. Během soudu se choval velmi zvláštně. Burcoval proti rodině Kočkových, založil si internetové stránky, kde mluvil o »kobercových náletech na pozice zla«, které podle něj reprezentují právě Kočkovi, nebo o tom, že se Kočkových nebojí. „Dávám v šanc krále a tuto partii dohraju...“

Takže opravdu vyrovnaná povaha? Zdá se, že ani to ne. Znalec z oblasti psychiatrie ho označil za sebestřednou a manipulativní osobnost s rysy hysterie a sklony k teatrálnímu vystupování...

První kotrmelec
Hteliér bez hotelu

O Bohumíru Ďuričkovi se píše, že je hoteliér. Hotel Axa však nevlastní a má ho v nájmu. Skutečným vlastníkem hotelu jsou potomci původních majitelů a jejich společnost. Podle některých údajů dokonce dostal v roce 2007 výpověď kvůli neplacení nájmu. Navíc měl v hotelu provozovat nevěstinec.

Druhý kotrmelec
Agent StB

Podle oficiálních seznamů ministerstva vnitra byl Ďuričko agentem Státní bezpečnosti. Za minulého režimu zastával významné funkce v zahraničním obchodě. Spolupráci měl podepsat v červnu 1989. Kvůli tomuto zjištění odvolal dokonce v roce 2005 Jiří Paroubek plánovanou společnou dovolenou. Sám Ďuričko během procesu řekl: „Jsem voják, námořník, disciplína mi vyhovuje.“ričko během procesu řekl: „Jsem voják, námořník, disciplína mi vyhovuje.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Třetí kotrmelec
Dvě přítelkyně

Za přítelkyni Bohumíra Ďurička byla od začátku případu považována Lucie Staňková, která dokonce v inkriminovaný večer 9. října 2008 Ďurička doprovázela na křest knihy šéfa ČSSD Paroubka. Během soudu však vyšlo najevo, že Ďuričko udržuje dva vztahy. Obě mladé ženy si jsou mimořádně podobné. O sobě navzájem nevěděly...

  • Přítelkyně č.1: Matka
    Lucie Staňková

    Pro Lucii Staňkovou (27) bylo soudní řízení doslova očistcem. Nejenže musela matka malé Ďuričkovy dcery svědčit, ale navíc zjistila, že jejího přítele chodí k soudu podporovat další blonďatá dívka. Přesto na otázku soudkyně, zda je Bohumír Ďuričko stále jejím druhem, odpověděla »ano«. Při vynesení rozsudku se zhroutila v slzách na lavici. „Je to velice citlivá mladá žena a právě s definitivní platností pochopila, že bude svoje dítě vychovávat sama,“ komentoval situaci Ďuričkův právník Jan Červenka.
  • Přítelkyně č. 2: Bojovnice
    Jana Jirsová

    Jana Jirsová chodí s Bohumírem Ďuričkem rok a půl. Prohlásila, že za něj bude bojovat. Pracuje na internetových stránkách www.duricko.cz, kde Ďuričko uveřejňuje svá kontroverzní prohlášení. O existenci Lucie Staňkové nevěděla, ale při svém záletném partnerovi stojí. „Neřeším to. Vztah s Bohumírem budu udržovat určitě i nadále,“ odpověděla na otázku, zdali jí vadí, že Ďuričko má ještě jeden vztah. I ona při vynášení rozsudku plakala.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Co také zaznělo u soudu s Ďuričkem:

  • Kliknutím zvětšete„Nevím, co ještě chce naší rodině udělat. Kolik nás povraždí, aby nám mohl, jak říká, dát mat.“
    (bratr zavražděného Jan Kočka)
  • „Rodina Kočkových mě odsoudila a sama rozhodne, kdy bude můj konec.“
    (Bohumír Ďuričko)
  • „Můj syn není žádný vrah.“
    (otec Bohumíra Ďurička)
  • „Mladý člověk zemřel úplně zbytečně.“
    (Soudkyně Eva Brázdilová)
  • „Kdybyste mi ho poranil. I kdyby byl třeba na vozíčku, mohl bych si s ním povídat. Vy jste ho zastřelil jako gestapák.“
    (Václav Kočka starší)
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.