Jan Fischer jmenován - Máme dva premiéry! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jan Fischer jmenován - Máme dva premiéry!

Honzo,chce to lepší oblek!
Honzo,chce to lepší oblek! (Aha! – Martin Přibyl)

PRAHA – Včera krátce po 14. hodině se šéf Českého statistického úřadu Jan Fischer (58) stal premiérem České republiky. Na Hradě ho jmenoval prezident Václav Klaus.

I v době krize si tak dopřejeme pěkný luxus, zhruba na měsíc totiž budeme mít dva premiéry – kromě Fischera končícího Mirka Topolánka.

I ten bude ve funkci, a to dokud Klaus nejmenuje novou Fischerovou vládu. Do vlády bylo již navrženo čtrnáct ze šestnácti členů. Ministerstvo školství a kultury zůstávají volné, čeká se na KDU-ČSL. Vláda by měla být jmenována do měsíce.

Oba tak budou pobírat plat 164 900 Kč + 21 000 Kč náhrady. Navíc bude muset ochranná služba hlídat oba premiéry najednou, oba budou mít k dispozici i vládní limuzíny Audi A8. To bude znamenat další výdaje navíc, řádově statisíce korun. Fischer by si s novým platem také mohl dovolit koupit lepší obleky – ten včerejší na něm podivně visel a byl hodně zmačkaný...

Nový premiér včera řekl, že „přijímá úkol s pocitem zodpovědnosti“. Doufá, že se mu podaří sestavit kabinet odborníků, kteří zajistí fungování země. „Nebude to vláda vizí, bude to vláda tvrdé práce,“ prohlásil.

Mnoho politiků říká, že Fischer funkci nezvládne, v Evropě ho prý nebudou respektovat. Vedením Českého statistického úřadu pověří některého z dosavadních místopředsedů. Po skončení ve funkci premiéra (zřejmě v říjnu) se chce vrátit na původní pozici.

Na co může těšit Jan Fischer:

● Plat: 164 900 Kč
● Náhrady: 21 000 Kč
● Limuzína Audi A8
● Osobní strážci
● Výlety po Bruselu i po světě, setkání se státníky, bude se líbat třeba s německou kancléřkou Merkelovou
● Podívá se do Kramářovy vily, na Hrad a na další zajímavá místa
● Stane se celebritou, bude rozhodovat o osudu 10 milionů Čechů

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.