Na náměstí rozdávali sto tisíc - 28 raněných, dítě bojuje o život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Na náměstí rozdávali sto tisíc - 28 raněných, dítě bojuje o život

Poukázky na peníze sypali pořadatelé přímo na tisícihlavý dav.
Poukázky na peníze sypali pořadatelé přímo na tisícihlavý dav. (pro Aha! – Marek Hofman)

Č. BUDĚJOVICE – Češi jsou ochotni se kvůli penězům i pozabíjet! Přesvědčili se o tom v úterý odpoledne v Českých Budějovicích, kde jedno soukromé rádio rozdávalo 100 tisíc korun!

Češi jsou ochotni se kvůli penězům i pozabíjet! Přesvědčili se o tom v úterý odpoledne v Českých Budějovicích, kde jedno soukromé rádio rozdávalo 100 tisíc korun! Tisícovka lidí, mezi kterými bylo i mnoho Romů, se o peníze doslova porvala! Šlapali po sobě, tlačili se a mačkali jeden na druhého. A výsledek – 28 zraněných.

Rádio mezi dav lidí na náměstí Přemysla Otakara II. rozhodilo poukazy v hodnotě 100 tisíc korun. Každá poukázka se pak dala na místě vyměnit za peníze. „Strhla se šílená mela. Lidi po sobě šlapali, bili se, kopali, každý chtěl prachy. Byli tu děti, mladí, staří, ženy, muži i bezdomovci, ale i podnikatelé,“ řekla Aha! paní Jana, která melu na náměstí prožila na vlastní kůži.

Na náměstí vyjelo sedm záchranných jednotek, které na místě a pak i v nemocnici ošetřily přes dvacet lidí. „Byli to mladí lidé – ve věku od devíti do jednatřiceti let. Jedna jedenáctiletá dívenka byla dokonce hospitalizována na dětské JIP. Tady lékaři bojují o její život. Nejčastějším zraněním bylo zhmoždění trupu a končetin různého stupně. Vesměs šlo naštěstí jen o lehká zranění,“ řekl Aha! ředitel záchranky Marek Slabý.

Samotní lékaři ze záchranné služby při příjezdu na náměstí nevěřili vlastním očím. „Vypadalo to, jak kdyby ti lidi byli v nějakým baráku, který se zrovna zřítil. Je neuvěřitelné, co dokážou udělat pro peníze,“ dodal jeden ze záchranářů. Na místě hromadné rvačky o peníze asistovala i městská policie. Primátor Juraj Thoma se nechal slyšet, že s prací některých strážníků je spokojen, další ale kvůli špatnému výkonu potrestal. Odvolal šéfa zásahu. Policii teď bude muset rádio vysvětlovat, zda vůbec domýšlelo důsledky reklamní akce, která se zvrtla v dramatickou pouliční bitku o peníze. Zatím není jasné, zda byl spáchán trestný čin. Případnému pachateli hrozí až dva roky vězení.

Tohle si v internetových diskusích myslí lidé...
  • Kliknutím zvětšeteLidi jsou hovada... Pak se divme, že to u nás vypadá takhle. Pro žvanec a prachy zakroutí krkem komukoliv.
  • Češi jsou nepoučitelní burani, kteří dupnou kvůli papírové poukázce za padesát korun na děcko.
  • Kdo se takové akce zúčastní, je idiot. Všichni zranění by měli zaplatit veškeré výdaje na své ošetření, aby je přešla chuť se takových akcí příště zúčastnit.
  • Výdaje by mělo zaplatit to rádio, které to pořádalo!
  • 8. dubna je mezinárodní den Romů, takže to byl dárek. O peníze se tam nervali Jihočeši, ale Hnědočeši!
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.