Zemětřesení v Itálii - Žena přežila v sutinách 42 hodin | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zemětřesení v Itálii - Žena přežila v sutinách 42 hodin

Na Střední průmyslové škole chemické v Pardubicích, kde se učili dva studenti, kteří teď zahynuli v Itálii (v Aquile byli na dvoutýdenním pobytu za odměnu), včera vyvěsili černý prapor. A všichni jejich spolužáci až na maturanty dos
Na Střední průmyslové škole chemické v Pardubicích, kde se učili dva studenti, kteří teď zahynuli v Itálii (v Aquile byli na dvoutýdenním pobytu za odměnu), včera vyvěsili černý prapor. A všichni jejich spolužáci až na maturanty dos (pro Aha! – Tadeáš Horník)

ŘÍM – Počet obětí ničivého zemětřesení v italských Abruzzách stoupl na 272. A asi dál poroste – zemětřesení totiž neustává. Mezi mrtvými jsou bohužel i dva 17letí Češi: chlapec a dívka z Pardubic. Jejich stejně starý spolužák pak utrpěl v Aquile těžká zranění a byl převezen do Česka.

A babička si v troskách háčkovala

Počet obětí ničivého zemětřesení v italských Abruzzách stoupl na 272. A asi dál poroste – zemětřesení totiž neustává. Mezi mrtvými jsou bohužel i dva 17letí Češi: chlapec a dívka z Pardubic. Jejich stejně starý spolužák pak utrpěl v Aquile těžká zranění a byl převezen do Česka. Po živých lidech zavalených v troskách v Itálii dál pátrá 5000 záchranářů. Naděje, že najdou někoho živého, se hodinu od hodiny snižuje. Přesto ale existuje! V úterý večer se podařilo vyprostit ze sutin živou ženu, která byla zavalena 42 hodin!

Eleonoru Calesini (20) našli záchranáři pod uvolněným pilířem. Žena, která na sobě měla jen pyžamo, na sebe upozornila voláním. Utrpěla zranění na rukách a nohách, ale naštěstí byla celou dobu při vědomí, což jí zachránilo život. Její zázračné objevení přišlo den poté, co záchranáři z ruin vytáhli studentku Martu Valente (24). Ta strávila v troskách 23 hodin. Týž den odpoledne záchranáři vyprostili z trosek stařičkou Marii D´Antuono (98), která byla zavalena 30 hodin. Babička si po celou dobu, po kterou čekala na záchranu, háčkovala…

Práci záchranářům komplikují další a další otřesy. Dosud jich bylo již 400! Částkou v přepočtu 14,5 milionu Kč se rozhodla pomoci obětem zemětřesení královna popu Madonna. „Jsem ráda, že mohu pomoci městu, z něhož pocházejí mí předkové,“ řekla zpěvačka, jejíž tatínek Ciccone pochází z postižené oblasti.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.