Čuník žije v paneláku! Karkulka (90 kg) spí s majiteli v posteli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Čuník žije v paneláku! Karkulka (90 kg) spí s majiteli v posteli

Karkulka je doma všude. S paní Katzerovou chodí denně i do práce.
Karkulka je doma všude. S paní Katzerovou chodí denně i do práce. (Aha! – Dan Černovský, ara)

PRAHA – Když si před třemi lety Martina Katzerová pořídila do bytu v Praze – Radlicích miniprasátko, ani v nejmenším netušila, jaké překvapení ji v budoucnu čeká. Karkulce jsou dnes tři roky, nečekaně vyrostla a váží úctyhodných 90 kilo! Se svou »mámou« tráví veškerý čas, chodí s ní do práce a spí v posteli.

Když si před třemi lety Martina Katzerová pořídila do bytu v Praze – Radlicích miniprasátko, ani v nejmenším netušila, jaké překvapení ji v budoucnu čeká. Karkulce jsou dnes tři roky, nečekaně vyrostla a váží úctyhodných 90 kilo! Se svou »mámou« tráví veškerý čas, chodí s ní do práce a spí v posteli.

Zatímco většina lidí vlastní pejska nebo kočku, největším miláčkem Martiny Katzerové je černá Karkulka. „Prase je ideální společník, ale nehodí se pro každého. Vyžaduje 24 hodinovou pozornost a trpělivost. Navíc se dožívá až dvaceti let, takže je to zodpovědnost. Neustále na vás bude něco zkoušet, je velmi vynalézavé. Ale taky citlivé. Moc dobře si pamatuje, že jste mu ublížili. Dovede se i urazit,“ popsala chovatelka.

Karkulka už své majitelce provedla nejednu lumpárnu. „Jednou jsme ji nechali samotnou v autě a ona z nudy prokousla dvoulitrovou lahev se slivovicí. Samozřejmě ji nevypila, ale dokonale ji rozlila po celém autě. Smrdělo to tam ještě tři týdny jak v lihovaru,“ usmívá se Katzerová.

Přerostlé prasátko je opravdu vynalézavé a často pobaví. „Hned si všimne, že není spíž dovřená, vleze dovnitř, potichu za sebou zabouchne a bude hodovat. Když jsme ji učili čurat na jedno místo a dávali jí za každé správné vyčurání odměnu, začala předstírat, že čurá, jen aby něco dostala,“ vysvětlila Katzerová.

Kliknutím zvětšeteNejvětší radostí Karkulky je dobré jídlo. To sice loudí, kde může, na víkend jí ale stačí jen vanička rajčat, ledový salát, okurka, šest jablek a ovesné vločky. Ráda taky mlsá gumové medvídky.

I když váží úctyhodných 90 kilo, žádný lenoch není. Když má dobrý den, dokáže na procházce ujít až 20 kilometrů. Jedna věc ale majitelku Karkulky trápí. Nemůže s ní nikam do zahraničí. „Vzhledem k tomu, že se u nás nevyskytuje prasečí mor ani Aujeszkyho nemoc a proti těmto nemocem se neočkuje, nemůžu s Karkulkou vyrazit do zahraničí, kde by tyhle nemoci případně mohla chytit,“ dodala Katzerová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.