To už snad není možné! I Kolumbie má svého Fritzla: 25 let věznil dceru, zplodil s ní 11 dětí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

To už snad není možné! I Kolumbie má svého Fritzla: 25 let věznil dceru, zplodil s ní 11 dětí

Kolumbijce Álvareze hlídá policie, jinak by ho dav asi lynčoval.
Kolumbijce Álvareze hlídá policie, jinak by ho dav asi lynčoval.

BOGOTÁ – „Proboha, kolik bude ještě Fritzlů?“ ptá se celý svět. Další incestní otec pochází z Kolumbie. Monstrum z Mariquity, jak o něm píší tamní média, se jmenuje Arcedio Álvarez (59). Muž je obviněn z toho, že takřka čtvrtstoletí věznil a znásilňoval svou dceru, s níž zplodil 11 dětí!


Jedná se už o čtvrtý odhalený případ v krátké době a svět náhle zpozorněl. Jak se zdá, žije mezi námi mnohem více lidských bestií, než si dokážeme představit.

Je to vůle Boha, říkal

Zvěrstvo, které Álvarez napáchal, je natolik otřesné, že obviněného musí hlídat policejní a vojenská ochranka. Jinak by totiž Kolumbijci vzali spravedlnost do svých rukou a zvrhlého otce by nejspíš svlékli z kůže zaživa přímo na ulici. Álvarez měl začít znásilňovat svou nyní třicetiletou dceru, když jí bylo devět let. Jeho oběť byla v jiném stavu celkem šestnáctkrát. Porodila 11 dětí, z nichž tři zemřely. Do spárů zvrhlého otce se dostala, když jí bylo pět let, tehdy zemřela její matka. „Někdy jsem se ho ptala, proč to dělá, odpověděl, že je to vůle Boha,“ vypověděla na policii znásilňovaná Álvarezova dcera.

Álvarez sexuální styk s dcerou nepopírá, hájí se ale tím, že se nejedná o jeho biologické dítě: „Měli jsme spolu romantický vztah, skutečně jsme se milovali. Ale není to moje vlastní dítě,“ vypověděl před soudem v provincii Tolima.

Se zrůdami se roztrhl pytel

Během krátké doby je Kolumbijec už čtvrtým otcem, který znásilňoval svou dceru a měl s ní dítě. Celý svět nejvíce šokoval incestní otec z rakouského Amstettenu Josef Fritzl (73), jenž 24 let věznil a znásilňoval dceru Elisabeth (43), zplodil s ní 7 dětí, z nichž jedno zabil. Nedávno soud zrůdného otce poslal na doživotí. Bohužel se nejedná zdaleka o jediný případ. Už v listopadu odsoudil na doživotí britský soud muže z Sheffieldu, který 28 let znásilňoval své dvě dcery a do jiného stavu je přivedl celkem devatenáctkrát. Minulý týden italská policie zatkla Michela Mongelliho (64) z Turína. Je obviněn z toho, že 25 let věznil a znásilňoval svou dceru (34) a ke stejným zvrhlostem nutil syna Giuseppa (40). Ten měl znásilňovat nejen svou sestru, ale také své čtyři dcery ve věku šest, osm, dvanáct a dvacet let.

Když se otec promění v tyrana

„Zhasnuté světlo. Znásilnění. Rozsvícené světlo. Plesnivé zdi. Znásilnění. Zhasnuté světlo. Znásilnění…“ Nekonečným proudem stále stejných slov popsala pocity znásilňované Elisabeth Fritzl u soudu státní zástupkyně Christiane Burkheister. „Tati, dej ode mne ruce pryč, jsi bastard, přestaň,“ bránila se osmiletá dívenka, kterou znásilňoval její otec Giuseppe. Dcery sheffieldské zrůdy zase uvedly, že je otec nutil k pohlavnímu aktu tím, že jim pálil oči, držel jim hlavu u ohně či jim hrozil nožem. Všechny znásilňované ženy si prošly stejným peklem. Násilníci jim vyhrožovali smrtí. Musely tedy spolupracovat. Tyranův psychologický teror se po narození dětí zpravidla ještě stupňoval. Některé ženy se bály, že o děti přijdou, čímž jim tyran vyhrožoval.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.