Václav Klaus promluvil na sjezdu ČSSD: Politici, nehádejte se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Václav Klaus promluvil na sjezdu ČSSD: Politici, nehádejte se!

Prezident Klaus s šéfem ČSSD Paroubkem.
Prezident Klaus s šéfem ČSSD Paroubkem. (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – V pražském Průmyslovém paláci včera začal sjezd ČSSD. Poprvé v polistopadové historii na něm vystoupil prezident České republiky. Projev Václava Klause ale nakonec nebyl tak zásadní, jak se čekalo.

Prezident jen vyzval politiky, aby v době hospodářské krize zapomněli na spory a nešířili katastrofi cké scénáře.

Ještě před Klausovým projevem vystoupili vrcholní představitelé ČSSD včetně šéfa strany Jiřího Paroubka. Ten chce, aby kabinet Mirka Topolánka (ODS) dokončil české předsednictví v EU i v případě, že mu Sněmovna v úterý vysloví nedůvěru. Pak mluvili místopředsedové Bohuslav Sobotka, Zdeněk Škromach či Milan Urban.

V 16.00 přijel Klaus. Venku ho uctivě s úklonou přivítal poslanec ČSSD Vítězslav Jandák. Klause při vstupu do sálu přivítal velký potlesk, delegáti zpočátku tleskali téměř po každé jeho větě. „Vaše pozvání jsem tentokráte přijal, protože vaše jednání – jednání nejstarší demokratické politické strany v České republice, která je v současnosti hlavní opoziční silou – považuji v kontextu událostí poslední doby za důležité,“ řekl Klaus s tím, že by všechny naše významné politické síly měly zapomenout na malicherné spory.

Kliknutím zvětšete

Sexy Buzková na sjezdu - Tohle všechno ukázala!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.