Fritzl dostane luxusní celu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Fritzl dostane luxusní celu!

Josef Fritzl
Josef Fritzl (: ara)

VÍDEŇ – Rakouský tyran Josef Fritzl (73), který 24 let věznil a znásilňoval svou dceru Elisabeth (42) a počal s ní 7 dětí, stráví zbytek života v komfortní cele.

Poté, co dostal u soudu doživotí, převezou ho do přísně střeženého ústavu pro duševně narušené pachatele ve Vídni. V cele (18 m2) bude mít televizi, rádio, počítač, hudební aparaturu, a pokud bude chtít, může dostat dokonce zvířátko!

Ve srovnání se zatuchlou sklepní kobkou s pobíhajícími krysami, v níž věznil Elisabeth a tři její děti, úplný luxus! Součástí jeho pobytu v ústavu Mittersteig, kde většina vězňů jsou sexuální devianti, budou sezení s psychiatry. V cele bude Fritzl sám, mezi 9.00 a 18.00 h může ale využívat společné prostory (knihovna, tělocvična, zahrada, kinosál, čítárna s denním tiskem a časopisy).

V rámci terapie může chodit na kurs pletení košíků nebo výroby sošek z keramiky či se učit cizí jazyky. Pro Fritzla je prý ale důležité hlavně to, že nebude daleko od domu své rodiny (cesta do Amstettenu trvá 2 hodiny), aby ho prý případně mohli přijet navštívit. A teoreticky má Fritzl dokonce naději, že ho z ústavu po 14 letech propustí na svobodu – odborníci by ale museli říct, že se ze své sexuální úchylky vyléčil. On i jeho právníci jsou ale smířeni s tím, že propuštěn nikdy nebude.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.