Rath přitvrdil - Nadával malíři do debilů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Rath přitvrdil - Nadával malíři do debilů!

 (: ČTK)

PRAHA – Rozplakal manželku vyhozeného ředitele muzea a pak se vyjádřil o malíři jako o debilovi. To všechno hejtman David Rath (ČSSD) zvládl v pátek 13. března na zasedání středočeského zastupitelstva.

..

Jak vše vzniklo? Malíř Ivan Bukovský si na zastupitelstvu stěžoval na stěhování muzea výtvarných umění z Prahy do Kutné Hory. „Hybatelem událostí je jen a pouze kulturní analfabetismus a infantilita hejtmana a členů krajské rady. O tom koneckonců svědčí i umístění Masarykova portrétu od Vladimíra Zubova v hejtmanově kanceláři,“ řekl Bukovský.

Rath šokoval: „Mohl jste si odpustit ty invektivy, protože jsem známý sprosťák, to dobře víte. A pokud mě omlouvá vrozená infantilita, pak vás omlouvá nejspíš vrozená či získaná debilita.“

Rath svých výroků nelituje. Tvrdí, že když mu dá někdo facku, má počítat s tím, že dostane pěstí. Kritiku teď Rath sklízí z řad kolegů v ČSSD a samozřejmě i od opozičních zastupitelů z ODS.

Rathovy další průšvihy

  • Gottwaldovy metody

Rath pohrozil, že pokud se ČSSD po volbách vrátí do vlády, nechá odvolat ředitele těch zdravotních pojišťoven, které chtějí dát středočeským nemocnicím pokutu za nevybírání zdravotní poplatků. VZP s nimi už totiž vede správní řízení. Přemysl Sobotka (ODS) to označil za Gottwaldovské praktiky.

  • Ať žije Hitler!

V rozhovoru chválil nacistického vůdce Adolfa Hitlera, jak se vypořádal s krizí. „Začal zbrojit, čímž dal lidem práci a nastartoval ekonomiku! On s tím vyhrál volby! Pak to sice vyústilo ve válku...,“ argumentoval Rath, proč prý je nutné zvyšovat důchody a sociální dávky a pumpovat tak do lidí peníze, aby je mohli zase utrácet.

20.3.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.