Topolánek šokuje: Klause zvolili podvodem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Topolánek šokuje: Klause zvolili podvodem!

Topolánek včera šokoval poslance informací o podvodné volbě prezidenta.
Topolánek včera šokoval poslance informací o podvodné volbě prezidenta. (ČTK)

PRAHA – Premiér Mirek Topolánek (ODS) se včera ve Sněmovně postavil za kamaráda Marka Dalíka. Poslanci by se podle Topolánka měli místo Dalíkova údajného ovlivňování novináře v kauze poslance Petra Wolfa (nezařazený, dříve ČSSD) spíše zaměřit na kauzy sociálních demokratů.

Mám důkaz!

Premiér se vytasil i s tím, že má důkazy o zmanipulované volbě prezidenta, která byla loni v únoru.

Důkazy, které mají být ve zprávě tajné služby BIS, chce představit na uzavřeném jednání Sněmovny. Pokud se Topolánkova slova potvrdí, znamenalo by to, že Klaus byl vlastně zvolen při podvodné volbě když o tom samozřejmě neměl ani páru a ovlivňování mělo být v jeho neprospěch. Vše údajně řídili Karel Randák a nynější šéf marketingu ČSSD Petr Dimun.

Klaus to komentovat nechtěl, prý to mají vyřešit Topolánek s šéfem ČSSD Jiřím Paroubkem. Ten včera připomněl, že sociálně demokratický poslanec Evžen Snítilý těsně před volbou podezřele změnil názor ve prospěch koalice. Kvůli Dalíkovi bude příští týden hlasování o nedůvěře vládě. A Paroubek se v kuloárech pořád tajuplně usmívá, jako kdyby měl hlasování v kapse... Během včerejšího jednání se opozici také podařilo zbavit mlčenlivosti bývalého policistu Karla Tichého, vyšetřovatele spisu Krakatice.

Solidaritu s poslancem Wolfem, který je vyšetřován kvůli údajnému zneužití jedenácti milionů korun z evropských dotací, včera projevil lidovecký ministr financí Kalousek. Když Wolfa míjel ve Sněmovně, zaslechl náš reportér, jak mu říká: „Držte se, bojujte, jsou to zm..i.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.