Srážka vlaků za 2 miliony | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Srážka vlaků za 2 miliony

Lokomotiva a dva vagony rychlíku vykolejily.
Lokomotiva a dva vagony rychlíku vykolejily. (Aha! – Martin Přibyl)

PRAHA – Na nádraží v Praze-Vršovicích se v sobotu večer srazila posunovací lokomotiva s rychlíkem jedoucím z Brna. Vykolejily dva vagony rychlíku i lokomotiva. Vlaky projíždějící po trase začaly nabírat až tříhodinová zpoždění.

Na nádraží v Praze-Vršovicích se v sobotu večer srazila posunovací lokomotiva s rychlíkem jedoucím z Brna. Vykolejily dva vagony rychlíku i lokomotiva. Vlaky projíždějící po trase začaly nabírat až tříhodinová zpoždění.

Ve vykolejených vagonech cestovalo naštěstí málo pasažérů. „Při nehodě se tak nikdo nezranil,“ uvedla mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Proč k nehodě došlo, se šetří. „S největší pravděpodobností se ale jednalo o selhání lidského činitele. Podle předběžného šetření měl rychlík vjezd do stanice povolen a lokomotiva do jeho jízdní dráhy vjela bez povolení,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Škoda se odhaduje na dva miliony korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.