Mirek Topolánek: Flek za 620 000 měsíčně. Odejde z křesla premiéra?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mirek Topolánek: Flek za 620 000 měsíčně. Odejde z křesla premiéra?!

 (Aha! – Martin Hykl)

PRAHA – Premiér Mirek Topolánek (ODS) má prý o budoucnost postaráno. Pokud by padla jeho vláda (což se prý může stát už na podzim), zamířil by obratem do Bruselu. Francouzský prezident Nicolas Sarkozy a německá kancléřka Angela Merkelová mu totiž nabídli lukrativní post předsedy evropské komise.


> Chtějí ho jako šéfa evropské komise!
> Žádá manželka za rozvod 15 milionů?

Tuto funkci zatím vykonává José Barroso, ale jeho funkční období skončí už v listopadu. Topolánek přitom prý vážně uvažuje, že opravdu sekne s premiérováním a nabídku přijme!

Spolu s vlivnou funkcí by si přišel i na pořádný balík peněz - plat šéfa komise, který je v podstatě jakýmsi výkonným šéfem EU, je 620 000 Kč měsíčně! Jako český premiér bere teď Topolánek »jen« 164 900 korun.

Případné Topolánkově volbě nahrává i fakt, že je dobrým přítelem Sarkozyho i Merkelové a právě jejich hlas by mohl být v případě listopadové volby rozhodující. Současný předseda evropské komise Barroso se naopak přízni francouzského prezidenta netěší a jeho osud v čele komisařů je tak téměř zpečetěn.

Kliknutím zvětšeteTopolánek nebyl včera k zastižení, mluvčí vlády Jana Bartošová ale k výše zmíněné nabídce řekla: „Nemůžu ji ani potvrdit, ale ani vyvrátit.“

Spekulace tisku, že premiérova manželka Pavla chce po Topolánkovi »vyměnit« rozvod za »odchodné« 15 milionů korun, naopak mluvčí Bartošová rezolutně odmítla: „Tohle je naprostý nesmysl, jsou to cílené akce mířící proti panu premiérovi, o kterých my víme.“ Jak známo, premiér od své rodiny odešel a žije dnes s místopředsedkyní Sněmovny Lucií Talmanovou, s níž má téměř dvouletého syna Nicolase. Manželka Pavla však rozvod až dosud stále odmítala.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.