Drsná matka (30): Syna vázala na psí obojek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Drsná matka (30): Syna vázala na psí obojek

Klára Fialková přichází k soudu.
Klára Fialková přichází k soudu. (Aha! – Karel Kopáč)

BEROUN – Z týrání syna Daniela (3) se od včerejška u Okresního soudu v Berouně zodpovídá Klára Fialková (30). Za to, že synkovi dávala na krk psí obojek a uvazovala ho k postýlce, jí nyní hrozí až osmiletý trest.


„Všeho nesmírně lituju,“ sdělila senátu. Dále pak odmítla vypovídat a odvolala se na to, co již uvedla před policejním vyšetřovatelem. Hájila se tím, že dcera Elena (6) loni v červnu přišla domů s rozbitou bradou, celá od krve. Když ji ošetřovala, bála se, aby si něco neudělal Dan, který je velmi živé dítě. Proto ho prý k postýlce uvázala. Nebylo to ale poprvé. Navíc to dělal i jeho vietnamský otec, když se chtěl v klidu navečeřet.

Znalci sice tento výchovný akt označili za neadekvátní, avšak sociální pracovnice i učitelka z mateřské školy uvedly, že na dětech nikdy známky týrání neviděly. „Dětem nechávala až moc volnosti. Probírali jsme, jak jim stanovit hranice. Dáňa byl vymydlené, čisté dítě. Maminka se o něj bála,“ uvedla sociální pracovnice. V současné době je Dan stále v péči dětského domova v Kladně a Elenku svěřil soud do výchovy babičky. Další jednání soudce odročil na 27. března.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.