Tady je Kellnerovo! Kde? Všude kolem nás! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tady je Kellnerovo! Kde? Všude kolem nás!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Nejbohatší Čech Petr Kellner (44), patřící mezi 100 nejbohatších lidí světa, opět rozšířil svůj vliv a bohatství. Jeho finanční skupina PPF si plácla s majitelem společnosti ECM Group Milanem Janků a společně tak vytvoří jeden z největších realitních holdingů ve střední Evropě.

Ačkoliv sám Kellner říká, že i on na finanční krizi zpočátku prodělal, sérií posledních obchodů se jeho odhadovaný majetek zvýšil ze 155 miliard Kč na neuvěřitelných 200 miliard Kč (pro špatné matematiky – 1 miliarda = 1000 milionů). A i když Kellnera skoro nikdo nezná (jeho oficiálních fotek existuje jen pár), jeho fi rmy ovlivňují životy milionů Čechů.

Pomoc Kellnera přišla ECM náramně vhod, protože firma patří k velkým obětem finanční krize. Už v listopadu 2008 začal developer propouštět a omezovat projekty doma i v zahraničí. Kellner se tak mj. stane spoluvlastníkem mrakodrapů na pražské Pankráci. Již v únoru expandovala Kellnerova společnost PPF i v energetice. Podepsala dohodu o vytvoření společného podniku v energetice a průmyslu s mamutí československou investiční skupinou J&T (ta je mj. majitelem fotbalových klubů Sparta Praha a Slovan Bratislava). PPF v něm získá podíl ve výši 40 % za 6 miliard korun. Dalších 40 % je v držení společnosti J&T a 20 % vlastní nejmladší český miliardář Daniel Křetínský (33), šéf fotbalové Sparty.

Kdo je Petr Kellner?

Nejbohatší Čech s aktuálním odhadovaným majetkem 200 miliard Kč (v roce 2008 mu podle žebříčku amerického časopisu Forbes patřilo mezi nejbohatšími lidmi světa 91. místo)
Je podruhé ženatý a má čtyři děti. V létě s nimi jezdí na indiánské tábory.
S manželkou Renatou založil nadaci Educa a internátní gymnázium Open Gate v Babicích u Prahy, standardní školné je zde 470 000 ročně. Chudším nadaným dětem platí celé školné právě nadace.
Na Panenských ostrovech v Karibiku (kousek od Kuby) koupil za 460 milionů Kč celý ostrov. Vlastní vily a byty po celém světě. Třeba jen v Praze má čtyři vily. Nejčastěji se zdržuje v té vedle hotelu Praha v honosné čtvrti Hanspaulka. K rezidenci patří pozemek 7000 m², to vše za 250 milionů Kč. Střeží ho kamery a armáda bodyguardů. Na zvonku je fiktivní jméno.
Bydlení má ale i v Londýně, v Moskvě, čínském Pekingu, v Katalánsku, v Alpách si pořídil luxusní srub, na Barbadosu vilu, na Novém Zélandu ovčí farmu.
Vlastní i jednu z největších soukromých sbírek fotografií Josefa Sudka.
Sponzorskými dary také podporuje Divadlo Járy Cimrmana či Ypsilonku. PPF je i dlouholetým partnerem Letních shakespearovských slavností.
Před 18 lety začínal jako obyčejný prodejce kopírek, dokonce tehdy neměl ani vlastní byt.
Miluje luxusní auta. Japonské sushi. Fotbal (fandí Slavii). Hamleta. Lyže.
Vlastní privátní letoun Gulfstream G500, což je Rolls Royce mezi malými tryskáči. Stál ho v přepočtu téměř 1,3 miliardy korun a Kellner mu říká »Káně«. Platí si tři piloty. V letadle jsou třeba i gauč nebo kino.
Poslouchá folk (Nohavica), tvrdý rock (ACDC), pop (Richard Müller).

Impérium nejbohatšího Čecha se rozrůstá – už má 200 miliard Kč!
  • ČESKÁ POJIŠŤOVNA
    Pojištění auta, domu i vašeho života vám zařídí »jeho« Česká pojišťovna. Tu před časem Kellner spojil s italským finančním mamutem Generali, v němž získal podíl 49 %.
  • TELEVIZE NOVA
    Když v roce 2004 prodávala Kellnerova PPF většinový podíl v televizi Nova americké společnosti CETV, dostala za něj 12 miliard Kč a balík 3,5 milionu akcií CETV. Kellner tak už sice není přímým vlastníkem nejsledovanější české televize, ale díky akciím CETV mu tak Nova stále tak trochu patří.
  • HOME CREDIT
    Potřebujete jednoduše získat potřebnou hotovost či spotřebitelský úvěr pro financování nákupu bez hotovosti? Obraťte se na Kellnera! Rád vám půjčí na splátky prostřednictvím své společnosti Home Credit.
  • ČESKÉ AEROLINIE
    Plánujete dovolenou, poletíte letadlem? Žádný problém. Petr Kellner s vámi poletí po celém světě, tedy pokud využijete služeb ČSA, kde skupina PPF vlastní prostřednictvím České pojišťovny 4,33 procenta akcií.
  • HOLDING S J&T
    Už nyní je to druhý největší hráč na poli prodeje elektřiny v Česku (po ČEZ) – patří jim Pražská energetika, Plzeňská energetika či United Energy. K tomu navíc třeba ČKD Blansko, výrobce autobusů SOR Libchavy a půlka hotelů a lanovek ve Vysokých a Nízkých Tatrách.
  • ZENTIVA
    Bolí vás hlava? Obraťte se na Petra Kellnera, jeho léky vás jistě vyléčí. Kellnerův podíl ve farmaceutické firmě Zentiva je přes 24 procent.
  • HOLDING S ECM
    Pokud si chcete koupit nový byt v plánovaných pankráckých mrakodrapech, i pak využijete Kellnerových služeb.

4.3.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.