Našli mrtvého vodáka (20)! Měsíc byl pod vodou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Našli mrtvého vodáka (20)! Měsíc byl pod vodou!

K řece se v těžko přístupném terénu dostal pouze džíp hasičů.
K řece se v těžko přístupném terénu dostal pouze džíp hasičů. (pro Aha!: Pavel KOŇÁK)

PLZEŇ – Hrůzným nálezem skončila v sobotu vpodvečer plavba vodáků na Berounce. Poblíž Druztové na Plzeňsku totiž zahlédli ve větvích u hladiny zaklíněné lidské tělo.

Hrůzným nálezem skončila v sobotu vpodvečer plavba vodáků na Berounce. Poblíž Druztové na Plzeňsku totiž zahlédli ve větvích u hladiny zaklíněné lidské tělo. Nejspíš se jedná o mladého Slováka (20), který zmizel před měsícem v rozvodněné řece pár kilometrů proti proudu v Plzni-Bukovci.

Úplnou jistotu bude mít policie až po soudní pitvě, tělo totiž nebylo k poznání, protože ho voda otloukla o dno a břehy. Shoduje se ale oblečení muže i jeho věk. Hned poté, co vyděšení vodáci vzbouřili policii, se k vodě vydali i hasiči, aby tělo vytáhli, a lékař, který i v takových případech musí ohledat tělo a konstatovat smrt. Nikdo ale nečekal, jak náročná cesta všechny čeká.Místo nálezu bylo velmi špatně přístupné, jediná cesta byla podmáčená, až k vodě projel jen džíp hasičů. Policisté, vyšetřovatel, a dokonce i lékař museli auta nechat daleko v lese, kde končila cesta. V lese zapadl dokonce i pohřební vůz. Hasiči nakonec odjeli a spustili na vodu čluny na přístupnějším místě, aby se k tělu dostali po vodě a mohli ho vyprostit.

Slovák se utopil 30. května. S partou přátel, kteří bydlí v PlzniBukovci v ubytovně a pracují v jedné z plzeňských fabrik, se podle svědků vydali k povodní rozbouřené Berounce na lávku, kde se bavili, popíjeli a kouřili marihuanu. Byla už noc a hluboká tma. Jeden mladík (17) ale uklouzl na mokré lávce a spadl do vody. Kamarád mu chtěl pomoci, skočil do temnoty pod sebou, neměl ale šanci. Zatímco mladšímu se podařilo zachytit se stromu, jeho zachránce zmizel pod hladinou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.