Soud s pedofilním vrahem - Smrt za smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Soud s pedofilním vrahem - Smrt za smrt!

Obhájce Petra Nováka, který loni na jaře v Havlíčkově Brodě znásilnil a zabil devítiletého Jakuba Šimánka, šokoval svou řečí soudní síň:. „Myslím, že kdyby u nás byl trest smrti, zřejmě by ho dostal. Všichni sexuologové, psychiatři a psychologové uvedli, že jeho resocializace je vyloučena,“ uvedl Rudolf Fori.


Dodal, že Novák je srozuměn s tím, že jiný než nejtěžší trest nemůže čekat. „Je to účinná lítost obžalovaného, plné doznání a napomáhání policii při objasnění trestného činu. V jeho neprospěch naproti tomu hovoří to, že čin spáchal zavrženíhodným způsobem, na osobě nezletilé a že byl v minulosti čtyřikrát soudně trestán za stejné trestné činy, tedy za pohlavní zneužívání,“ dodal advokát.

Jakub se ztratil loňského 4. května a zhruba po měsíci kriminalisté vypátrali, že jeho zmizení má na svědomí právě Novák. Jakuba podle obžaloby zavraždil týž den kvůli tomu, aby neprozradil, že jej obžalovaný znásilnil. Tělo vrah ukryl v lese pod větvemi a listím asi čtyři kilometry za městem.

V osudný den po obědě se Novák procházel po městě, v parku uviděl Jakuba, dal se s ním do řeči, napadlo ho vlákat jej do pokoje. Hrál si na počítači, pak se díval na pohádku, přitom mu Novák sahal mu na přirození a poté jej svlékl.Podle policejních protokolů Novák Jakubovi řekl, že budou dělat to, co dospělí. Jakub vzlykal. „Držel jsem mu ruce, aby mě neodstrkoval,“ vypověděl Novák.Když ho vedl jakoby domů, Jakub říkal, že všechno řekne otci. Novák Jakuba vedl přes město a přitom jej napadlo, že ho uškrtí.

Když ho zatkla policie, ukázal, kam skryl tělo. U výslechu uvedl, že lituje toho, co provedl. „Měl jsem jít k lékaři,“ řekl.Novák sice užíval léky, které mu předepsal sexuolog na Slovensku, ty mu ale v lednu došly.

Rozsudek nebude vyhlášen dřív než v pátek ve 13 hodin.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.