Masakr v Iráku: 66 mrtvých | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Masakr v Iráku: 66 mrtvých

Vybuchlá nálož zabila desítky lidí.
Vybuchlá nálož zabila desítky lidí. (: ČTK)

BAGDÁD – Děsivou bilanci nejméně 66 mrtvých a 87 zraněných má včerejší bombový útok na tržnici v iráckém hlavním městě Bagdádu. Bomba byla nastražená v zaparkovaném autě.

Děsivou bilanci nejméně 66 mrtvých a 87 zraněných má včerejší bombový útok na tržnici v iráckém hlavním městě Bagdádu. Bomba byla nastražená v zaparkovaném autě. Rozčilený dav pak napadal novináře, kteří na místo krvavé lázně přijeli.

Je to nejhorší bombový útok v Iráku za poslední týdny. Nálož vybuchla v zaparkovaném autě na rušném tržišti v šíitské čtvrti Sadr v momentě, kdy kolem projížděla policejní hlídka. Mezi desítkami zohavených těl jsou civilisté i policisté. Výbuch úplně zničil 22 obchodů a skoro dvě desítky automobilů. Dav rozvášněných iráckých obyvatel pak začal napadat novináře, kteří se na tržiště sjeli. Lidé také vyčítali irácké vládě, že nedokáže zajistit bezpečí v jejich zemi. Za útok je zřejmě zodpovědná odnož al Kajdá působící v Iráku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.