Pejsci ze Štarnova - Tihle přežili peklo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pejsci ze Štarnova - Tihle přežili peklo!

Zdivočelé pejsky v útulku už ochočili.
Zdivočelé pejsky v útulku už ochočili. (Aha! – Martin Pekárek, www.ochranazvirat.cz)

DĚČÍN – Se svou majitelkou žilo v domě ve Štarnově na Olomoucku sto psů! Třicet z nich skončilo v srpnu minulého roku otrávených na břehu místního rybníka. Zbytek zvířat svérázné majitelce zabavila veterinární správa.

Neznali lásku a žili jako vlci

Mezi nimi i Sarulu, Samora a Jeronýma. Přejeli napříč celou republiku a teď čekají v děčínském útulku na nový domov.

„O psy se podělily útulky po celé zemi. Sedmdesát téměř divokých zvířat by bylo na jednom místě těžké udat. K nám přivezli šest psů,“ vzpomíná vedoucí děčínského útulku Evelina Jahelková (43).

Pejsci žili ve smečce a chováním připomínali vlky. „Báli se lidí, když jsme je koupali, museli jsme jim zavázat tlamy. Teď už umějí chodit na vodítku a nekoušou,“ říká Jahelková pyšně.

Třem pejskům se podařilo páníčka najít, tři na něj ještě čekají. „Potřebovali by někoho, kdo by na ně měl čas a mohl se jim věnovat. Pokud to dokáže, bude mu pejsek za odměnu absolutně oddaný. Zvířata nikdy nezažila lásku a pomazlení a jsou za ně vděčná,“ vysvětluje Jahelková.

Kdo třicítku psů otrávil, se nikdy nezjistilo. Majitelka Zdenka Grohmanová tvrdila, že jí otrávené granule přivezl jeden ze štarnovských zastupitelů. Ti to rezolutně odmítají a obviňují Grohmanovou. Policie případ odložila.

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.