Tragédie školáka (†10) - Daniel se šel vykoupat ...a otrávil se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tragédie školáka (†10) - Daniel se šel vykoupat ...a otrávil se!

V tomto domě přišel Daniel o život.
V tomto domě přišel Daniel o život. (TV Nova)

ČESKÁ TŘEBOVÁ – Karma opět zabíjela! Na otravu oxidem uhelnatým doplatil životem malý Daniel N. (†10) z České Třebové. Klučina se šel večer vykoupat, jeho matka už ho však našla v bezvědomí pod vodou!

Když žena přišla o půl desáté večer do koupelny zkontrolovat svého syna, čekal ji šokující pohled. Chlapcovo tělo bezvládně leželo ve vaně s hlavou pod vodou.

Matka hned zavolala sanitku. Do příjezdu záchranářů se snažila syna sama oživovat, nakonec se to ale po mnoha minutách povedlo až zdravotníkům. Ti přiotráveného hocha odvezli do orlickoústecké nemocnice.

Chlapcův stav byl ale tak vážný, že musel být ještě během noci převezen do nemocnice v Hradci Králové. Tam však školák svůj boj o život prohrál.

To, že chlapec zemřel na otravu oxidem uhlenatým unikajícím z karmy v koupelně, potvrdila i mluvčí hasičů.

„Hasiči v domě naměřili zvýšenou koncentraci oxidu uhelnatého,“ uvedla Vendula Horáková s tím, že v koupelně byla koncentrace 350 ppm, přičemž člověku neškodí hodnoty kolem 20 ppm.

Podle hasičů by si lidé měli pravidelně nechat odborníky zkontrolovat plynové a kondenzační kotle. Unikající oxid uhelnatý se v těle váže na červené krevní barvivo hemoglobin a kvůli tomu se krev nemůže okysličit.

Odborníci doporučují u starších typů karem nechat dveře do koupelny otevřené, aby do místnosti proudil vzduch. Moderní typy karem jsou ale schopny se při poklesu hladiny kyslíku v místnosti samy vypnout.

Jen letos už otravu oxidem uhelnatým zaplatilo životem nejméně 10 lidí a 8 dalších se přiotrávilo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.