Anička Thurnerová (4) - Mámo, mám hlad! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Anička Thurnerová (4) - Mámo, mám hlad!

Anička měří 105 centimetrů a váží 15 kilogramů. Přitom toho sní víc než dospělý chlap.
Anička měří 105 centimetrů a váží 15 kilogramů. Přitom toho sní víc než dospělý chlap. (pro Aha! – Michal Vlček, ara)

ZLÍN – Tomu se říká superapetit! Z malé Zlíňanky Anny Marie Thurnerové (4) by si mohli brát příklad všichni pohádkoví Otesánci či Bumbrlíčci. Ve školce už se jí bojí, protože věčně hladové Aničce nestačí její porce, a tak pokukuje i po talířích ostatních dětí! Na posezení sní 15 bramboráků, 5 talířů krupičné kaše nebo 25 koláčů... A to přitom váží jen 15 kg!

Tomu se říká superapetit! Z malé Zlíňanky Anny Marie Thurnerové (4) by si mohli brát příklad všichni pohádkoví Otesánci či Bumbrlíčci. Ve školce už se jí bojí, protože věčně hladové Aničce nestačí její porce, a tak pokukuje i po talířích ostatních dětí! Na posezení sní 15 bramboráků, 5 talířů krupičné kaše nebo 25 koláčů... A to přitom váží jen 15 kg!

Anička Jedlička – tak malé Andulce přezdívají. Podle mužského vzoru »jedlík«. Anička totiž nade všechno miluje jídlo! Pochutná si na nudlích s mákem stejně jako na pořádném steaku, bramborácích, svíčkové, topinkách nebo zmrzlině. Jenže na svůj věk i štíhlou postavičku toho dokáže spořádat až neuvěřitelné množství.

„Anička je odmalička jako živé stříbro, nezastaví se, chodí do baletu, bruslí, lyžuje, hraje s kluky fotbal, prostě jí moc chutná a je ráda na světě,“ usmívá se její maminka Anna (35). Věc má snad jedinou stinnou stránku. „Jsou dny, kdy dceru prostě nedostanu do školky,“ říká maminka.

„Nemůže se odtrhnout od snídaně a bojí se, že na rozdíl od ostatních dětí bude ve školce trpět hlady. A tak strávím dopoledne u plotny a ještě se nevyhneme návštěvám podniků rychlého občerstvení.“ A když už se Andulka do školky vypraví, musí dostat s sebou pořádnou svačinu. Ostatní děti už totiž vědí, že věčně hladová holčička by se klidně mohla vrhnout i na jejich porce.

I tohle dokázala Anička sníst na posezení:
  • 7 gyrosů
  • 15 bramboráků
  • 20 kopečků zmrzliny
  • 5 talířů krupičné kaše
  • 25 koláčů
Lékařka: Může jít o přejídání i nemoc

MUDr. Jana Čepová, primářka z Ústavu klinické biochemie a patobiochemie FN Motol:
„Důvodů, proč malé dítě takto jí, může být více. Buď je rozjedené, nebo může mít například poruchu štítné žlázy, hormonální poruchy. Může se jednat také o syndromy spojené s patologickým přejídáním, pak by bylo zapotřebí udělat genetické vyšetření. V každém případě to není v pořádku. Dítěti hrozí obezita a s ní spojené komplikace. Na místě matky, bych vyhledala lékaře, i kdyby mělo jít jen o přejídání. Pediatr umí přesně určit podle výšky a váhy dítěte, kolik toho má sníst, a doporučí i odpovídající pohybovou aktivitu.

Pozor, aby to nedopadlo takhle...

Jessica G (10): 222 kg!
Jessica G. denně spořádá skoro 11 000 kalorií. Pro ilustraci – pro dospělého dřevorubce nebo horníka je doporučená denní dávka 8000 kalorií, kolem 10 000 kalorií spolykají vzpěrači těžké váhy! Jessica denně zvládne i 15 Happy Mealů od McDonalds (666 kalorií) a vypije 5 litrů coly (2166 kalorií). Nemůže se hýbat. Když se chce někam přemístit, musí se sunout po zemi.

Džambulat Chatokov (10): 101 kg!
Rus Džambulat Chatokov váží tolik co čerstvě narozené slůně. Nepohyblivý ale rozhodně není. Naopak! Džambulat je velký sportovec. S úspěchem vzpírá a je zápasníkem sumo. A účastní se vzpěračských závodů. Jeho dva starší bratři jsou normálně hubení a maminka prý netuší, proč její nejmladší syn tolik »vyrostl«.

Georgia Davis (15): 210 kg!
Georgia Davis zaháněla jídlem deprese po smrti otce. K 210 kg se projedla přes sladkosti, sendviče a hamburgery, vše zapíjela litry coly denně. Když jí však lékaři sdělili, že její život je ohrožen, zahájila odtučňovací kúru v americkém zdravotním centru Wellspring. Už se jí podařilo zhubnout více než 40 kg.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.