Takhle žije 4. nejbohatší Čech Karel Komárek - Vila za 200 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Takhle žije 4. nejbohatší Čech Karel Komárek - Vila za 200 milionů!

 (Aha! – Martin Pekárek, Mária Rušinová)

VELKÉ POPOVICE – Jak žije jeden z nejbohatších mužů v Česku, ropný magnát Karel Komárek (39), který vlastní majetek za třicet miliard korun? Bydlí ve Velkých Popovicích v ohromné rezidenci jako ze seriálu Dallas za asi 200 milionů korun.

Jak žije jeden z nejbohatších mužů v Česku, ropný magnát Karel Komárek (39), který vlastní majetek za třicet miliard korun? Bydlí ve Velkých Popovicích v ohromné rezidenci jako ze seriálu Dallas za asi 200 milionů korun. Má tenisový i squashový kurt, dům pro služebnictvo i jezírko. Kromě toho se o něm ví, že má rád auta Ferrari – stejně jako jeho otec Karel Komárek starší (58), zakladatel jejich ropného a plynového impéria, který bydlí jen kousek od syna.

Vila Komárka mladšího stojí na konci ulice. Je obklopena zdí s masivní bránou, vchod hlídají kamery. O klid podnikatele se stará i mlčenlivý majordomus, který filtruje návštěvníky, a horda služebnictva – ta má hned za mřížemi brány dokonce vlastní dům. Samotné Komárkovo sídlo je na konci příjezdové cesty, přiléhá k lesu. Uvnitř je bazén i kurt na squash. Na obrovské zahradě u domu je tenisový kurt. S jeho výstavbou byla pořádná práce – pod zemí totiž byla skála, která se jen obtížně odstraňovala. Nechybí ani pěkné jezírko. Realitní makléři odhadují cenu rezidence na 200 milionů korun.

Jak vidí miliardáře Komárka jeho sousedi? Je to prý usměvavý muž, kterého vídají jen v autě. „Jako se sousedem jsem s ním spokojený. V noci nepořádá mejdany a ani jinak neruší klid v obci. Když se potkáme, tak mě pozdraví, pokyne,“ řekl Aha! starší pán, který bydlí nedaleko Karla Komárka mladšího.

„Vždy, když projíždí kolem a já jsem venku, zamává mi a usměje se,“ líčí zase jeho téměř bezprostřední sousedka Zdena Škvorová. Její synovec, starosta Dambořic Josef Kratochvíl, je s Komárkem v kontaktu díky místním vrtům Moravských naftových dolů.

Karla Komárka staršího jsme potkali na projížďce na čtyřkolce. Domy kolem jeho sídla ještě většinou nejsou obydlené. A to málo lidí, kteří bydlí v jeho blízkosti, většinou ani neví, jak soused-miliardář vypadá.

»Ropný král« Karel Komárek mladší (39)
  • Se jměním asi 30 miliard korun je na čtvrté příčce mezi nejbohatšími Čechy.
  • Miliardy získal hlavně obchodováním s plynem a ropou, v čemž se »potatil«.
  • Je vlastníkem Moravských naftových dolů, podíly má ve společnostech G.A.S. či Moravia Trade Systems a je členem dozorčí rady mnoha dalších podniků.
  • Mediálně známý je díky množství soudních sporů, které vede nebo vedl s dalšími miliardáři a bývalými obchodními partnery – např. Davidem Beranem, Václavem Fischerem, Ivanem Doubravou.
  • Kvůli sporům platil ohromné peníze bývalé nejvyšší státní zástupkyni Marii Benešové za její právní služby.
  • Má dceru Terezu a syna Káju.
  • Rád se prohání ve svém ferrari.
Zakladatel impéria Karel Komárek starší (58)
  • Začínal jako místopředseda krajského výboru Českého svazu spotřebních družstev. Od června 1989 byl v Průmyslovém podniku Bzenec a od roku 1991 ve vedení akciové společnosti PSZ – Stavební řemesla.
  • Pak začal podnikat v plynárenství. V roce 1996 založil se synem Karlem a dcerou Jitkou »akciovku« Moravia Trade Systems a »eseróčko« SPP Bohemia. Jen na prodeji podílů v posledně jmenované firmě rodina vydělala téměř tři miliardy korun.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.