Zastupitel Prahy 16 Rudolf Zumr (ČSSD): Divoká honička s policií a noc v cele! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zastupitel Prahy 16 Rudolf Zumr (ČSSD): Divoká honička s policií a noc v cele!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Noc strávená v policejní cele kvůli divoké jízdě v opilosti, arogantní a agresivní chování. To má na svědomí zastupitel Prahy 16 Rudolf Zumr (ČSSD)!

Noc strávená v policejní cele kvůli divoké jízdě v opilosti, arogantní a agresivní chování. To má na svědomí zastupitel Prahy 16 Rudolf Zumr (ČSSD)!

Incident se stal v noci ze soboty na neděli v Třebenicích. „Řidič byl velice arogantní, bylo zřejmé, že je silně podnapilý, což později potvrdilo měření. Bránil se úkonům, ke kterým jsme jej vyzvali. Vyhrožoval, že má známé v ČSSD a že zařídí, abychom přišli o práci, pokud jej okamžitě nenecháme jet dále,“ řekl Deníku třebenický městský strážník Tomáš Rotbauer, který na místě zasahoval. Podle mluvčí severočeské policie Veroniky Hyšplerové hlídka tmavý Ford Focus zastavila v sobotu ve 23.15. „Dechová zkouška ukázala více než dvě a půl promile alkoholu. Muž byl proto vyzván k odstavení vozidla a k sepsání protokolu na lovosickém obvodním oddělení. Protože i nadále kladl odpor a byl agresivní, byla mu nasazena pouta,“ říká mluvčí. Zumr byl po sepsání protokolu propuštěn.

Jaký byl ale šok strážníka, když uviděl, že pražský zastupitel opět řídí! „Při hlídce ve městě jsem zjistil, že dříve zastavený ford je opět v pohybu. Použil jsem proto výstražných signálů, aby řidič zastavil. Ten však zvýšenou rychlostí pokračoval dál. Po několikakilometrové zběsilé honičce na čerstvě napadaném sněhu a úzkých silnicích, kdy ohrožoval na životě nejen sebe a svou přítelkyni na sedadle spolujezdce, ale i ostatní účastníky silničního provozu, se jej podařilo zastavit,“ tvrdí strážník Rotbauer. Zumr byl navíc zase agresivní. „Muž byl za pomoci donucovacích prostředků nejprve převezen opět na lovosické obvodní oddělení a následně do litoměřické cely předběžného zadržení,“ řekl Deníku Rotbauer. V neděli v poledne byl z cely propuštěn. Zumr včera incident nepotvrdil ani nevyvrátil, nevyjádřila se k němu ani ČSSD.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.