Rath se snad zbláznil! Krizi by řešil jako Hitler | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rath se snad zbláznil! Krizi by řešil jako Hitler

PRAHA – Poslanec a hejtman Středočeského kraje David Rath (ČSSD) se zase předvedl. V rozhovoru pro Lidové noviny se při otázkách na finanční krizi pochvalně vyjádřil o tom, jak vůdce nacistického Německa Adolf Hitler řešil ekonomické problémy své země.


„Začal zbrojit, čímž dal lidem práci a nastartoval ekonomiku! On s tím vyhrál volby! Pak to sice vyústilo ve válku...,“ argumentoval Rath, proč prý je nutné nyní zvyšovat důchody a sociální dávky a pumpovat tak do lidí peníze, aby je mohli zase utrácet.

Rathovým problémem je, že příliš nezná historii. Hitler totiž volby v Německu nikdy nevyhrál... A ekonomice nerozuměl. Ani jí rozumět nechtěl. „Stát je rasový organismus a ne hospodářská organizace,“ napsal Hitler v neblaze proslulé knize Mein Kampf. Podle historiků byla válka pro Německo jediným možným vyústěním. Jinak by se jeho ekonomika totálně zhroutila...


Autor: (pol)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.