Bohumír Ďuričko: Mají mě zabít! Za 10 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bohumír Ďuričko: Mají mě zabít! Za 10 milionů!

Ďuričko včera studoval na policii svůj spis.
Ďuričko včera studoval na policii svůj spis.

PRAHA – Pomóc, chtějí mě zabít! Podnikatel Bohumír Ďuričko, který čeká na trest za zastřelení Václava Kočky mladšího, včera vydal emotivní prohlášení. Vyděsila ho informace, že rodina Kočkových vypsala na jeho hlavu odměnu ve výši 10 milionů korun.


„Klan rodiny Kočkových je mnoho let propojen na mezinárodní organizovaný zločin a různé mafie. Běžná činnost této skupiny je lichva, vydírání, praní špinavých peněz, kuplířství a všechny formy násilí,“ napsal Ďuričko.

Podle něj se ho již Kočkovi snažili uplatit, aby o zákulisí jejich podnikání nevypovídal. Ďuričko to ale odmítl a chce, aby jeho proces začal co nejdříve. „Vnímám obavu státu o moji bezpečnost, o můj život. Vím, že stát monitoruje moji rodinu a blízké osoby. To svědčí o tom, že jsem se nechtěně dostal do války s rodinou Kočkových a navazující ruskojazyčnou mafií v čele s panem Rozynem a Korpljakovem. Já pro ně rozhodně nejsem nebezpečný,“ tvrdí podnikatel. „Uvidíme, zda mě státní moc uchrání, zda je politický zájem konečně bojovat s korupcí a nekonečným zlem,“ píše hoteliér.

Otec dvouměsíční dcery Ďuričko včera studoval na policii v Kongresové ulici vyšetřovací spis. Nyní čeká na obžalobu. Ďuričko očekává, že ho soud zprostí obžaloby z vraždy. „Soud by měl rozhodnout o tom, že jsem se bránil, že to byla přiměřená obrana, s přiměřenou intenzitou vyplývající ze situace… Žádný trest si nepřipouštím. Budu se snažit zveřejnit podstatnou část spisu na internetu. Dokonce o tom případu dokončuji knihu, kde vše popisuji. Například i různé politické kampaně a zákulisní hry. Kniha se jmenuje Kočkoviny a autorem jsem já. Popisuje skutečné události od roku 1992 do dnešního dne,“ řekl Ďuričko včera v rozhovoru pro Novinky.cz. Ďuričkovi hrozí až 15 let vězení.


Autor: (dč)
Foto Aha! – Martin Přibyl

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.