Speciální rampa pro Filipiovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Speciální rampa pro Filipiovou!

Technici museli ve Sněmovně instalovat rampu, pomocí které Filipiová vyjede na své ministerské místo.
Technici museli ve Sněmovně instalovat rampu, pomocí které Filipiová vyjede na své ministerské místo. (ČTK)

PRAHA – Ve Sněmovně finišují přípravy na příchod nové ministryně zdravotnictví Daniely Filipiové (51). Senátorka, která v pátek nahradí Tomáše Julínka, je totiž na vozíčku a do řady míst pro ministry se kvůli dvěma schodům nedostane.

Ve Sněmovně finišují přípravy na příchod nové ministryně zdravotnictví Daniely Filipiové (51). Senátorka, která v pátek nahradí Tomáše Julínka, je totiž na vozíčku a do řady míst pro ministry se kvůli dvěma schodům nedostane.

Technici jí tedy připravili prostor pod kolegy vedle místa pro zpravodaje k zákonu. Stupínek, na němž se nachází i řečnický pult, prodloužili a položili k němu rampu. Senátorce nevadí, že nebude ve Sněmovně sedět s ostatními. Toto řešení by podle ní bylo složité a zbytečné.

Filipiová je na invalidním vozíku už od roku 1986, kdy prodělala neúspěšnou operaci míchy. O rok později dostala plný invalidní důchod. Kromě senátorské a nově ministerské činnosti se snaží i o osvětu v oboru architektury, který vystudovala. Je autorkou knih Život bez bariér nebo Projektujeme bez bariér, které mají přispět ke zlepšení projektů určených pro bydlení lidem s handicapem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.