Advokát Altner: ČSSD mi dluží 17,5 miliardy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Advokát Altner: ČSSD mi dluží 17,5 miliardy!

Advokát Zdeněk Altner
Advokát Zdeněk Altner (: ČTK)

PRAHA – Advokát Zdeněk Altner tvrdí, že mu sociální demokracie dluží nejméně 17,5 miliardy korun. Jde o honorář za to, že ČSSD zastupoval při jejím sporu o vlastnictví Lidového domu, spolu s úroky a sankcemi za neplacení.

Advokát Zdeněk Altner tvrdí, že mu sociální demokracie dluží nejméně 17,5 miliardy korun. Jde o honorář za to, že ČSSD zastupoval při jejím sporu o vlastnictví Lidového domu, spolu s úroky a sankcemi za neplacení.

Altner včera řekl, že přesnou částku zná jen ČSSD podle svého účetnictví. Odměna, kterou by měl Altner od ČSSD za zastupování v kauze Lidového domu dostat, činila podle jeho výpočtu k letošnímu 2. květnu přes 94 milionů korun. Je to desetina hodnoty Lidového domu, který ČSSD vymohl. Desetiprocentní honorář nepovažuje za nepřiměřený nebo za nemorální. Další podstatnou část dlužné částky tvoří tvrdé sankce za neplacení a nedodržování mandátní smlouvy, kterou ČSSD s Altnerem uzavřela. Tvrdost sankcí přiznává i advokát. Dodal ale, že se týkají jen toho, kdo nedodržuje smlouvy.

ČSSD se ale Altnerovy nároky nelíbí. „Česká strana sociálně demokratická považuje nároky JUDr. Zdeňka Altnera, které dnes zveřejnil na tiskové konferenci, za neopodstatněné,“ řekl mluvčí ČSSD Zbyněk Rýpar.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.