Rychlá akce inspektorů: Přepadli kemp z člunu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rychlá akce inspektorů: Přepadli kemp z člunu!

Inspektoři vypluli z Plzně, nocovali v tábořišti v Liblíně a včera přepadli kemp Zvíkovec.
Inspektoři vypluli z Plzně, nocovali v tábořišti v Liblíně a včera přepadli kemp Zvíkovec.  (pro Aha!: Martin ČIŽICKÝ)

PLZEŇ – Něco podobného provozovatelé kempu na Berounce ještě nezažili! Z vodáků v kraťasech, kteří splavovali řeku na raftu, se včera vyklubali inspektoři České obchodní inspekce!

Něco podobného provozovatelé kempu na Berounce ještě nezažili! Z vodáků v kraťasech, kteří splavovali řeku na raftu, se včera vyklubali inspektoři České obchodní inspekce! To nikdo nečekal!

Inspektoři se na kontroly vydali na raftu vůbec poprvé. Měli všechno, co správný vodák mít musí – přespali ve stanu, nechyběly jim sekyrky, výbava pro táboření ani speciální vak na všechny potřebné dokumenty, průkazy a protokoly. „Když přijedeme do kempů v kravatách a košilích, jsme nápadní. Nikdo ale opravdu nepředpokládal, že by naši inspektoři mohli připlout po vodě,“ usmívá se ředitel plzeňského inspektorátu Václav Havlík. Jeho muži našli nedostatky ve třech provozovnách z osmi kontrolovaných. Problémy byly všude podobné.

„Chyběly například cenovky nebo ceníky, zjistili jsme špatnou míru u nápojů a nízkou váhu u jídel. Neobjevili jsme ale žádné závažnější nedostatky,“ říká Havlík a upozorňuje, že vodáci by si přesto měli dávat pozor. Začátek prázdnin totiž otevře řadu dalších kempů, všude bude spousta hostů, a tím i mnoho příležitostí, jak je ošidit.

„Lidé by měli trvat na tom, na co mají nárok. Když se vám třeba bude zdát, že porce jídla je menší, než by měla být, je personál povinen ji před vámi převážit na cejchované váze,“ vysvětluje Havlík. V minulosti se už inspektoři převlékli například za německé turisty nebo myslivce s brokovnicí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.